Skip to main content
Travel

Til døden os skiller…

By February 19, 2015 No Comments

For mig er graviditet forbundet med angst, nervøsitet, sorg, smerte og død… Fotograf: Hanne Paludan Kristensen

Skrevet 19. februar 2015

Jeg kommer op på Copenhagen Fertility Center til min tryghedsskanning mandag d. 16. februar kl. 15:15, Jeg var nu i uge 10+4.
Jeg havde bare en rigtig dårlig fornemmelse… Men jeg prøvede at skjule den. Også af hensyn til min kæreste som jo er ukuelig optimist og som var 110% sikker på at alt var som det skulle være.

Men det var det ikke.

Babylykken var kort.

Fosteret var dødt.

igen.

Man målte fosteret til at det nok var dødt i hvad der svarer til uge 7+5.
Jeg var blevet skannet i uge 7+1 og der så alt fint ud. Så dvs fosteret er dødt bare 4 dage efter denne skanning.

Nærmest samme scenarie som tilbage i 2011. Næsten ikke til at holde ud at tænke på. Hvad er det der sker lige netop der i uge 7-8?
Det er påfaldende at fosteret dør stort set samtidig som ved den missed abortion jeg havde i 2011.
Er det mig der er noget galt med?
Er det mine æg der er noget galt med?

Det er bare så uretfærdigt. Ja, undskyld hvis jeg lider selvmedlidende. Men jeg har nok bare rigtigt ondt af mig selv lige i denne periode.
Jeg er bare rigtigt godt gammeldags pisse ked af det!

Det er uretfærdigt at folk som vanrøgter og misbruger deres børn, og folk som er mere eller mindre ligeglade med deres børn, bare kan få børn i flæng.
Og jeg kan ikke få nogle.

Jeg er mildt sagt rædselsslagen for at det aldrig skal lykkes for os.
Hvad vil konsekvenserne så blive?
Min kæreste vil jo gerne have børn. Kan jeg risikerer at han forlader mig?
Forhold har jo altid op- og nedture. Næste gang vi har en nedtur, vil han da have i tankerne at jeg jo alligevel ikke kan føde ham børn, og vil det da være mere nærliggende at gøre forholdet forbi?
Jeg kan ikke holde tanken ud.

Læse mere om mine tanker og følelser i forbindelse med de ulykkelige omstændigheder, i mine næstkommende indlæg.
Du kan f.eks. læse om hvordan jeg føler mig forrådt af min egen krop, om skyldfølelserne og hvordan jeg oplever min kærestes reaktion – eller mangel på samme.
Jeg har jo både været igennem fertilitetsbehandlinger som single og nu også med en partner. Jeg vil også i de kommende indlæg prøve at sammenligne de to situationer. Pros and cons.

/Hanne <3

Leave a Reply

Seneste indlæg

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD
October 20, 2022

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?Barndoms PTSD / Kompleks PTSD
July 13, 2022

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSDBarndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg
June 30, 2022

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…