Skip to main content
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

Søndags-Support 24. juni 2018
Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support

For nogle dage siden sad jeg og lyttede til et interview på YouTube.
De snakkede om en undersøgelse hvor man havde forsøgt at finde ud af hvad mennesker der oplever spontane -og nærmest mirakuløse- helbredelser fra alverdens alvorlige sygdomme eller invaliderende ulykker, de har tilfælles.

Det viste sig at de alle har følgende fælles træk:

De har generelt et positivt og optimistisk livssyn.
De tror på en ”intelligens” der er ”højere end dem selv”.
De er i stand til at ”genopfinde” sig selv.

Okay, så de har altså det her positive, optimistiske sind som vi hører om så tit, men som er så skide svært i praksis, særligt når vi har allermest brug for det, nemlig når det hele går lidt skidt.
Men de støtter sig altså op af et andet karaktertræk, som er denne her urokkelige tro på en højere intelligens.
Intelligensen vender jeg tilbage til lige om lidt, først vil jeg lige adressere troen på den, for her tror jeg virkelig at vi har fat på noget ret væsentligt, fordi mennesker der tror fuldt og fast på – altså ikke drømmer om, ikke håber på, men helt oprigtigt tror på og forventer- at en højere intelligens, eller kraft, står dem bi og gør dem noget godt, de oplever som regel også at det gode sker for dem, selv i situationer hvor ingen andre troede på det.
De har altså ikke bare evnen til selv at bevare fatningen, troen og modet, men de råder også over den nådegave det er også at kunne se bort fra -eller i hvert fald ikke lade sig påvirke af- andres mangel på samme!

Det er en hel unik og gudsbenådet gave at kunne og et talent jeg personligt virkelig vil stræbe efter at tillære mig og implementere i min egen -nye- personlighed.

Omvendt, vil mennesker der konstant bekymrer sig og som altid forventer det værste, desværre ofte også ende med at få bekræftet deres bange anelser og pessimistiske forudsigelser.
Det er ikke fordi at dem der tror på det gode -eller den højere intelligens- har mere grund til at være positive og optimistiske end andre har, for de bliver -med al sandsynlighed- ikke mindre ramt af ulykker og modgang end andre mennesker gør.
Den eneste grund til at de kan synes at have færre ”dårlige erfaringer” er fordi at de dels ikke opfatter dem som ”dårlige” og dels ikke lader sig farve af dem.
For dem er i dag ikke alle dage.
Én erfaring er ikke alle erfaringer…
De lader altså ikke én erfaring påvirke alle deres forestillinger og forventninger til fremtidige erfaringer.
Det her var jeg også inde på sidste søndag.
Og jeg nævner det igen fordi det er så vigtigt at se og forstå denne her pointe.

Okay, tilbage til den ”højere intelligens”.
De her mennesker, der mod alle odds oplever helbredelser, de tror -på den ene eller den anden måde- formentlig på sådan en.
De tror på, at de besidder sådan en.
Indeni sig.
Vi snakker ikke om ”gud” eller ”universet” i denne her sammenhæng, men om, at der indeni os, inde i vores krop, eksisterer en højere intelligens, sådan på celleniveau, der simpelthen kan udrette mirakler, hvis bare vi giver os hen til den.

Lige nu står jeg -som jeg også nævnte i søndags- ved et sted hvor jeg virkelig har brug for at tro på denne her højere intelligens, og på hvor uendelige dens muligheder og kraft er.

Jeg ved at det ubevidste sind har en kraft der går udover enhver fatteevne, jeg ved også, at min -og din- krop er i stand til at helbrede sig selv fra de mest utrolige ting, hvis man giver den de rigtige omstændigheder til at gøre det i.
Gåden er bare altid hvad de” rigtige omstændigheder” så er.
Det er dén gåde som den højere intelligens har svaret på, for hver af os.
Når jeg siger ”for hver af os” så er det fordi jeg tror ikke på at svarene og løsningerne er de samme, jeg tror at der er lige så mange løsninger og svar som der er individer.
Vi har hver vores sandhed. Hver vores svar. Og hver vores løsning.

Men hvis lamme, imod alle naturens love, kan rejse sig op og gå, og hvis terminalt syge, uden nogen mulige medicinske forklaringer, pludselig kan blive fuldstændigt raske og leve videre i årevis, så jeg også kunne komme igennem min udfordring.
Det er min tanke, og det er den tanke jeg bruger som støtte til at blive stærkere i troen på at mine udfordringer også kan løses, hvor sort det end må se ud, og på at der findes noget, indeni mig, der er større end mig som har svaret på hvordan.
Og for at kunne bliver stærkere i min tro er jeg nødt til at genopfinde mig selv…

På den måde hænger de tre personlighedstræk altså godt sammen:

Et positivt og optimistisk livssyn, som støtter sig op ad
Troen på en ”intelligens” der er ”højere end en selv” som kultiveres ved at
Genopfinde sig selv når omstændighederne kalder på det

Et billede der har hjulpet mig virkelig meget på vej er det her:

Men i stedet for et bjerg, har jeg forestillet mig at et billede af mig selv i det store åbne hav, der symboliserer ”havet af muligheder”.
Jeg har kun hovedet over vand.
Resten af kroppen er under vand.

Oppe over vandet, hvor hovedet er, der sker alt det jeg kan se, høre, lugte, smage, mærke og forstå.
Under vandet, der flyder alle de muligheder jeg ikke kan opfatte med mine sanser og som jeg ergo ikke rigtigt kan hverken begribe, forstå, indse eller acceptere, er der.
…Og som jeg derfor heller ikke rigtigt tror på…
Selvom de er der, og jeg faktisk er omgivet af dem.
Men min krop, og min underbevidsthed der bor i min krop, ved at de er der, fordi min krop og min underbevidsthed besidder denne her omtalte ”højere intelligens”.
Udfordringen er at jeg -oppe i mit hoved- ikke er forbundet med den.
Fordi jeg ”er” i mit hoved. Lige som så mange andre. Vi er for meget i vores hoveder og alt for lidt i kontakt med vores krop, sjæl og hjerter.
Og da hovedet er mere rationelt og anskuer verden ud fra perspektiv der kun opererer indenfor det felt som sanserne rækker til at kunne opfatte, så vil det det ikke rigtigt ”lege med” når det bliver lidt for holistisk og lidt for svært at begribe med en logisk tankegang, og så står man af, og mister troen…
Og håbet…

Og det er det værste der kan ske hvis du spørger mig.

Det her mentale billede af kroppen under vand og kun hovedet lige oppe over vandskorpen, beskriver derfor det hele meget godt, synes jeg, for når vi kun er i vores hoved, så er der altså ikke plads til de uendelige muligheder og små mirakler.
Men hvis vi på en eller anden måde kan connecte med den højere intelligens der bor i kroppen og det underbevidste sind, så åbnes sluseporten til de små mirakler.
Hvordan man -måske- connecter til den, det kommer jeg til lige straks.

Så værktøj nummer 1 til at vokse, selv når man bliver slået ned det er kort og godt:

Genopfind dig selv!
Gør det når der er behov for det.
Når livet og omstændighederne kalder på forandring, så genopfind dig selv, så du kan justere og stille dig på linje med dine drømme, fremfor at lide fordi du ikke er på linje med dine drømme og ønsker.

Her har du et glimrende eksempel på en der genopfandt sig selv:

How to Heal a Broken Body and a Broken Spirit | Janine Shepherd | Goalcast

Det er jo præcis det personlig udvikling handler om.
At skabe sig en ”ny” personlighed, så at sige.
En personlighed der er på linje med, og harmonerer med det man gerne vil opnå i og med livet.
Vi er nødt til at slippe alt det gamle ved vores personlighed, der ikke duer for os, og altså simpelthen genopfinde os selv, så det kommer til at du!

Uden at jeg har tænkt nærmere over det, er det faktisk også en af de teknikker jeg bruger en del tid på at beskrive i mit online forløb Sådan Heler Du Dit Hjerte.
Hvor jeg blandt andet spørger deltageren ind til:
Hvordan ser hun ud, hende du gerne vil være?
Hvem hænger hun ud med?
Hvordan taler hun?
Hvordan bevæger hun sig?
Hvad finder hun sig ikke i?
Osv. osv.

Fordi, én ting er at vide hvad man ikke vil med sit liv længere, og hvordan man ikke ønsker at være mere, og hvad man ikke ønsker at komme i af situationer -og det er helt sikkert også super vigtigt at få sat ord på og gjort klart- men endnu mere vigtigt er det at få gjort klart hvad man vil med sit liv og hvordan man ønsker at være og hvilke situationer man ønsker at stå i.
Og handle! Indefra og ud.

Jeg har gjort rigtigt mange ting for at genopfinde mig selv de sidste tre år, og jeg er virkelig også nået langt, men der er stadig lang vej i forhold til hvad jeg ønsker for mig selv og mit liv, men faktisk, så tror jeg nu egentlig ikke på at der er et decideret mål for mit liv.
Der er ikke et sted derude i horisonten hvor jeg kan sige ”Så, nu er jeg færdig med at udvikle mig, nu har jeg lært alt hvad der er at lære, og jeg har opnået alt hvad jeg ønsker mig at opnå!”.
Men jeg vil måske nå et punkt hvor jeg ikke behøver-eller føler trang til- at opsøge så meget ny viden og læring som jeg har gjort de sidste tre år og stadig gør.
Men den tid, den glæde.

Nu til min egen lille private nyhedsbombe:

I denne her proces med at udvikle og genopfinde mig selv, der har jeg tit tænkt på at skifte navn, fordi jeg følte at det virkelig ville være et godt symbol på ”en ny start”.
Men jeg er kommet fra det fordi jeg har følt at det var lidt for bøvlet.
Jeg har jo en virksomhed i mit eget navn, og bare tanken om alt det der så skal laves om; bankkort, kreditkort, sygesikring, pas og kørekort for ikke at tale om alle de sociale medier, hjemmeside, mailadresser og hvad ved jeg.
Helt uoverskueligt. Så det droppede jeg igen.

Men for nogle uger siden blev jeg påkørt bagfra af en lastvogn i min bil, da jeg holdt stille for rødt, heldigvis ikke noget alvorligt, men nok til at min bil fik skader og måtte på værksted.
Det har betydet at hele bagsmækken skulle omlakeres, og på den sidder der en folie med mit logo og mit navn på, som jo så måtte skrabes af.
Det betød at jeg skulle have lavet en ny folie, og da jeg ringede for at bestille den i onsdags, så slog det lige kortvarigt klik i mit hoved; Jeg sagde til folie-manden at han gerne måtte skrive Hannah i stedet for Hanne.
Jeg har altid hellere villet hedde Hannah end Hanne…
Og vupti, lige dér besluttede jeg mig altså for at gøre det.
Bare sådan!
Efter at have snakket med foliemanden, så gik jeg ind på borger.dk og søgte om navneforandring.
490,- stærke.
Bum!

Så nu hedder jeg altså Hannah.
Tillykke til mig. ?

Og nej, det er ikke ensbetydende med at man behøver at skifte navn for at genopfinde sig selv!
Overhovedet ikke.
Men det virkede bare rigtigt for mig at gøre det.
Og nu gjorde jeg det altså.
Og det er ikke fordi at navnet Hannah skal give mig noget, opfylde nogle ønsker eller tilføre noget nyt, som det måske er for mange andre når de skifter navn. For mig er det mere et symbol på en forandring der allerede har fundet sted.
Ja, man kan vel se det som en manifestering af det nye.

Det har selvfølgelig sat mange af de her ”hvordan er hun så, hende Hannah?”-tanker i gang.
Det er ligesom lidt at starte forfra.
På en god måde.
Nu kan jeg nemlig begynde at bygge en ny personlighed op, helt fra bunden af.
Og nu er jeg meget klogere på hvad mit fundament skal bestå af for at kunne bære mig igennem livets udfordringer og alt det der skal udenpå fundamentet, det kan jeg helt selv bestemme hvordan skal være, og så står jeg tilmed også helt selv for at præge hendes overbevisninger, mønstre, karaktertræk og værdier.

Og Hannah, hun tror på en intelligens der er højere end hende selv.
For Hannah er miraklernes tid i hvert fald ikke forbi for hun flyder rundt i et hav af uendelige muligheder, og for Hannah er i dag ikke alle dage…

Vigtigste værktøj nummer 2:

Det andet værktøj, det var et jeg hørte om i et andet YouTube klip om komikeren Jerry Seinfeld.
Jerry Seinfeld er en af vor tids største komiske talenter og stort set alt hvad han har produceret af comedy shows, TV shows osv. er blevet til succeser!
Og der er altså produceret temmeligt meget, så hvordan kan han blive ved med at ”finde på”?
Hvordan kan han blive ved med at skrive sjovt materiale?
Det er noget rigtigt mange unge, spirende komikere gerne vil have opskriften på, og en dag spurgte en ung, upcoming komiker ham så, hvad hans bedste råd til en ung wanna-be-komiker som ham, ville være.
Jerry Seinfeld svarede at han skulle skrive noget hver dag.
Han skulle ikke kun skrive når han synes han havde noget sjovt.
Eller når han synes han lige havde tid eller lyst.
Han skulle skrive hver dag.
”Det handler ikke om hvor meget du skriver, eller hvor sjovt det er, det handler bare om at du gør det!”
Hver dag.
”BRYD IKKE KÆDEN!!!”
Dét var rådet…
Skriv hver dag, og bryd ikke kæden.

Det er faktisk et af de bedste råd vi kan få, når vi skal lære at mestre noget nyt.
Øv dig, hver dag, uden undtagelse.
Ligegyldigt hvor lidt eller hvor meget.
Ligegyldigt hvor godt eller skidt.
Bare gør det.
Hver dag.

En af de ting jeg personligt har mest brug for lige nu, det er at finde svar.
Svar fra den der ”højere intelligens”, og det kan jeg kun, hvis jeg kan connecte med den…
Men hvordan fa’en gør man lige det?!
Ja, jeg ved det ikke, men jeg har jo hørt side op og side ned om at meditation er vejen frem hvis man skal connecte til den uendelige kilde af ”højere” intelligens der bor indeni os, altså den der vi ikke kan fatte med vores hoved og vores logik.
Og når så mange mennesker siger det, så må det jo være fordi der er noget om det.
Det vælger jeg at tro på.

Så jeg har besluttet mig for at tage Jerry Seinfelds råd: Nu vil jeg starte med at meditere hver dag, og det eneste jeg skal sørge for, er, at jeg ikke bryder kæden…
Der er ingen andre regler.

Så nu VIL jeg bare have bygget en fast meditationsrutine op.
Jeg har altid gerne villet det, men ikke fået gjort det.
Men Hannah, hun er sådan en der får sat de ting i værk som er gode for hende!

Det kan jeg godt.
Det er hende Hannah nemlig sådan en der kan. <3

Yeah!

Næste søndag d. 1/7 holder søndags-support en lille ferie.  
Så vi læses ved søndag d. 8/7 <3

/Hannah ❤

SÅDAN HELER DU DIT HJERTE

4-ugers online videokursus om at få helet sit hjerte og komme ovenpå – HURTIGT!

Har du fået knust dit hjerte og føler du ikke at du rigtigt kan komme videre?
Tro mig, jeg ved præcis hvordan det er at sidde fast i en krise, og jeg ved af bitter erfaring at det kan tage årevis at få det ud af systemet, hvis man overhovedet får det!

I 2015 fik jeg sønderknust mit hjerte igen, og jeg troede aldrig at jeg skulle rejse mig op igen!

Men det gjorde jeg, og på trods af at jeg var hele vejen forbi psykiatrisk skadestue, da jeg ikke ønskede at fortsætte med livet, så er jeg aldrig kommet så hurtigt ovenpå igen, som jeg gjorde denne gang.

”Hemmeligheden” er, at jeg gjorde noget andet end jeg plejer at gøre når jeg har kærestesorg og krise.

Det var som ren magi for både min krop og min sjæl.
En oplevelse jeg virkelig trængte til men også en oplevelse der vendte op og ned på hele mit liv og fuldstændigt forandrede mig for altid.

Alt hvad jeg lærte af denne krise og alt hvad jeg gjorde af ting for at komme ud af den, det deler jeg med dig i dette onlineforløb.

Det er et videokursus delt op i 4 moduler.
Det er nemt at gå til og det hele ligger også som lydfiler så du kan lytte til det imens du er på farten.
Der er også masser af små nemme – men effektive- øvelser som du nemt kan lave i hverdagen og som vil fremskynde din helingsproces helt vanvittigt!

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…