Skip to main content
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

Blogindlæg fra 6. maj 2018

Hej,
Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved med at indgå i negative relationer.

De to forgangne søndage har jeg kigget på hvordan ”vanedyret” i os for os til at gentage os selv, desværre også der hvor det ikke gavner os, og hvor det måske ligefrem er selvdestruktivt, og på hvordan det faktum at vi ikke har lært af vores udfordringer, gør at vi bliver ved med at blive stillet over for de samme udfordringer igen og igen på nye måder. Det kan starte som små kærlige vink som det kvikke menneske med et trygt tilknytningsmønster opfatter med det samme, men som os andre der er tynget af utrygge tilknytningsmønstre slet ikke opdager fordi vi bøvler med så mange andre ting, og som derfor gør at de kærlige vink ender med at komme igen og igen og til sidst vokse til at blive seriøse vink med en vognstang. Så seriøse at vi risikerer at blive skubbet helt derud på kanten af livet hvor vi bliver dybt ulykkelige, angste og depressive.

Energien

I dag vil jeg rette fokus mod vores energi.
Altså den energi der er indeni os og som vi sender ud i vores omverden.

Den er en virkelig vigtig faktor for hvilke personer vi vælger at indgå i relationer med, og ikke mindst for hvem der vælger at indgå i relation med os!

Med fare for, at denne tredje del af serien om at blive ved med at gå ind i negative relationer går hen og bliver en anelse woo-woo, så mener jeg altså ikke at vi kan komme udenom det her med energier.

So here goes:

Alting her i universet består af energi.
Alting.
Også såkaldte ”døde” ting som dit bord og din sofa.
Men også dig og mig.

Og den energi vi sender ud, den får vi tilbage i samme ”vibration” so to speak.
Det vil sige, det jeg sender ud, også er det jeg får retur.
Helt enkelt, så betyder det at hvis jeg nu f.eks. går og er vred indeni, så vil jeg have ekstremt svært ved at tiltrække glade og harmoniske mennesker ind i mit liv, det vil nok snarere være mennesker der også går med en masse indestængt vrede jeg appellerer til og omvendt.
Det kan være svært at vurdere sin egen energi. Fordi man er vant til den. Så man tænker ikke over den.
Men du kan helt sikkert tydeligt mærke når du påvirkes af andres energi; for eksempel vil du kunne mærke en markant forskel på hvis din kæreste kommer ind ad døren og er glad og positiv, og på når kæresten kommer hjem og er sur og tvær. Og det vil påvirke dig.
Det samme gælder for chefen, kollegerne og vennerne, du kan mærke når de udsender en god og rar energi, og du kan ligeledes mærke når de er sure, irritable eller kede af det, også selvom de prøver at skjule det.
Hvis du selv er i overskud, så vil du nemt kunne deale med andres negative energi, og måske endda hjælpe dem med at løfte deres energi igen. Du vil også kunne se igennem vrede og gennemskue det sårede menneske bag vreden.
Men hvis du ikke er i overskud, og det er vi desværre sjældent, så vil du bare blive revet med den negative energi og blive tilsvarende vred eller stødt over deres opførsel, fordi føler den er uretfærdig. Deres energi vil altså have påvirket dig negativt.
Så negativ energi smitter, fuldstændigt som positiv energi gør.
Og hvad vil vi helst have?
Jeg ved godt hvad jeg helst vil have i hvert fald.
Men det er ikke altid så let gjort som det er sagt, sådan er det jo som regel.

Men lad os kigge lidt nærmere på det.

Nogle tror jo slet ikke på det her energi-halløj.
Jeg har nok selv været en af dem.

Om ikke andet, så var det i hvert fald ikke noget jeg som sådan skænkede mange tanker.
Men efter at jeg begyndte at arbejde med mig selv og jeg ændrede mig radikalt, så skete der noget mærkeligt; visse venner forsvandt pludselig ud i periferien og nye kom til, og det var nogle helt anderledes der kom ind i mit liv, end de mennesker gled væk.
Virkelig syret.
Det samme gjaldt for min økonomi og mit arbejdsliv.
Alting blev anderledes, og bedre.
Ikke fra den ene dag til den anden, men dog alligevel rimeligt hurtigt.

Der findes et ordsprog på engelsk der lyder ”Where focus goes, energy flows”.

Og det har jeg i hvert fald kunne mærke for fuld udblæsning i mit eget liv.
Så snart jeg fokuserede på gode ting og på alt det jeg gerne ville, fremfor dårlige ting og alt det jeg ikke ville, så skete der en radikal ændring i min tilværelse.
Og omvendt, lige så snart jeg ryger ned i et hul hvor jeg bliver negativ, pessimistisk og sortseende, så trækker jeg alt muligt med mig ned i hullet; penge, kærlighed, arbejde, trafikken, veninderne, ekspedienten i supermarkedet, alt muligt!
Så i princippet kan jeg suge hvad som helst med mig ned i det sorte hul og få en dårlig oplevelse med det.
Og humlen er, at det ikke handler om det jeg trækker med, men om mig.
Om min tilstand.
Om mit fokus.

Derfor er det så umådeligt vigtigt at vi tager vare på os selv og fokuserer på det vi gerne vil og på det vi godt kan lide og at vi aktivt gør noget for at komme derhen hvor vi gerne vil være.
Derfor er det også altafgørende at vi hjælper os selv med at tage et skridt i den rigtige retning, hver evig eneste dag. At vi handler.
For energien skifter ikke af sig selv, og den skifter ikke fordi du læser en enkelt selvhjælpsbog eller tager et kursus.
HVER DAG er et kursus.
HVER DAG skal vi øve os.
HVER DAG skal vi handle.
Energien skifter først når vi giver den betingelserne for at gøre det.

Så hvis du f.eks. ikke får arbejdet med din indre vrede, sorg eller frygt, fordi du ikke lige har tid, for der er jo job der skal passes, børn der skal til fodbold, mad der skal laves og ya-da ya-da, så vil din energi stadig ”vibrere” i det leje der er præget af din indre vrede, sorg eller frygt, og du vil derfor fortsætte med at tiltrække kærester (og mennesker i det hele taget) med samme niveau af vrede, samme niveau af sårethed (gamle ar og traumer f.eks.) og samme niveau af utilgængelighed, selvdestruktivitet, mentalt helbred, selvværd, livssyn osv. osv.

 

Og omvendt, når du får løftet dig selv op i energi, så vil du også opleve at tiltrække mennesker med samme niveau af glæde, selvforståelse, selvværd, livssyn, åbenhed, tilgængelighed, selvkærlighed osv.

Så se nu at få de små skridt i den rigtige retning passet ind imellem arbejde, madpakker, træning, børn og pligter, for hvis du virkelig gerne vil bryde den dårlige vane med at gå ind i de samme dårlige relationer igen og igen, og du oprigtigt gerne vil stoppe med at tiltrække de samme problemer igen og igen, så er du nødt til at prioritere det, og det gør du ved at hjælpe dig selv lidt hver dag.
Det er som at spise en elefant.
Det kan du kun gøre ved at spise én lille bid ad gangen.

Men som sagt skifter din energi ikke af sig selv, heller ikke selvom du måske synes at du giver den betingelserne for det, så nogle gange er man simpelthen nødt til manuelt at skifte den.

Forstår du hvad jeg mener?

Man er saltså nødt til bevidst at vælge at skifte den.
Udfordringen er, at man som regel ikke har lyst…

Ja, det lyder mærkeligt, men hvis jeg nu stiller følgende helt banale eksempel op:
Når du er pisse-hamrende ked af det, og virkelig nede i kulkælderen, har du så lyst til at sætte et happy-go-lucky-dansemus-nummer på og bryde ud i dans, for ”lige at skifte energien” og blive i bedre humør?!

Nogen ER vitterligt i stand til at gøre det, og med stor succes, men jeg er ikke en af dem.
Jeg har vitterligt ikke lyst til at skifte min energi på den måde.
Jeg kan ikke…

Og det er for så vidt også OK, for som bekendt, så skal man jo også huske at mærke de dårlige følelser, og være i dem, fremfor at flygte fra dem.
Problemet er bare at for mange af os, så stikker tankerne og følelserne helt af og vi når ud et sted hvor det er helt unødvendigt at nå ud. Det er ikke alle det nødvendigvis stikker helt af for, nogle kommer ”bare” til at sidde lidt fast i dem og kommer ikke rigtigt nogle vegne og får det ikke rigtigt bedre igen, eller endnu værre; nogle oplever begge dele!

Her ville det jo være fedt hvis man var en af dem der kunne tvinge sig selv til at sætte noget god musik på anlægget og hoppe lidt rundt til det, så man får skiftet sit fokus og sin energi.
Altså tage et bevidst, manuelt valg.
Men det er ikke altid så let.
Jeg kommer med lidt fif til det senere i indlægget, så hæng på!

Kunsten er at mærke dem, altså følelserne der giver den dårlige energi, og så snappe ud af dem, og få dem vendt om.
Det er sådan man skifter sin energi.

For ja, tanker giver os følelser, og de følelser har en energi.
En energi som vi selv påvirkes af, men som vi i dén grad også påvirker andre med.
Så den energi er helt essentiel for hvordan vi har det generelt og for hvilke mennesker vi selv føler os draget af, men også for hvilke mennesker der tiltrækkes af os.

En ting er helt sikkert, sådan rent videnskabeligt, og det er, at alt består af energi som jeg også startede med at sige.
En anden ting, er det her med tiltrækning.
Kan energier med ”samme vibration” virkelig tiltrække hinanden?
Kan man i sandhed tiltrække noget andet og bedre hvis man skifter og løfter sin energi?
Som i, er der vitterligt noget om det der med Loven Om Tiltrækning? (Law Of Attraction)
Det er et godt spørgsmål…

Jeg hørte nok mest til den side der ville sige at, det bare er noget woo-woo og at det ikke ”virker” en sk**!
Men hvad nu hvis det gør…?
Det skader jo ikke at eksperimentere med det..?
Vel..?
Så det har jeg gjort….
Jeg tror dog ikke at Loven om Tiltrækning kan stå alene.
Jeg tror der er mange andre love der spiller ind, som f.eks. ”Loven Om Handling”!
Jeg har i hvert fald ikke selv nogen erfaring med at man kan sætte sig passivt ned og tænke og føle sig til et bedre liv eller til materielle gode for den sags skyld.
Til sidst i indlægget linker jeg til et blogindlæg jeg skrev for et par år siden, hvor jeg skriver om nogle af mine erfaringer med det her, og der benytter jeg mig både af mindset-ændring OG handling.
Det kan du læse hvis du har lyst.

Som jeg før har forklaret her på bloggen, så slog min krise i 2015 mig så meget i stykker, at det faktisk var ”godt for mig”.
Det var nemlig ikke bare mit hjerte der blev knust, men også mit sind.
Det hele var ét stort, blødende, åbent sår.
Det betød -helt bogstaveligt- at jeg stod åben.
Rent mentalt.
Jeg ville for alt i verden bare gerne hele og jeg vidste instinktivt at de gamle lappegrejer jeg plejede at benytte mig af, ikke ville slå til denne gang.
Så pludselig var jeg åben for nye ting.
Uden at jeg egentlig tænkte over det.
Det skete bare.
Man kan måske nærmest tale om at jeg var så meget i chok at jeg var ligeglad med det hele…
Jeg var blevet så lammet at jeg blev bragt ud i en slags ”whatever” tilstand, hvor jeg bare afprøvede en masse alternativer, som jeg normalt ville have været lukket for.
Altså, som i hermetisk lukket!

Jeg prøvede hypnoterapi, hvilket jeg før ville have afvist som hokus-pokus jeg i hvert fald ikke skulle have noget med at gøre.Jeg prøvede hypnoterapi, hvilket jeg før ville have afvist som hokus-pokus jeg i hvert fald ikke skulle have noget med at gøre.
Jeg begyndte at læse bøger om hvordan jeg kunne ændre tanker (Infinite Possibilities af Mike Dooley) og om hvordan man selv kan lave nye forbindelser i hjernen så man kan ændre sig (Rewire Your Brain af John B. Arden) og jeg havde ellers aldrig tidligere læst en hel bog, og da slet ikke frivilligt, for det interesserede mig ikke. Selv i gymnasiet gad jeg det ikke, jeg kørte bare på frihjul så vidt det var muligt. Det her med at jeg ikke læste bøger er faktisk også en ret interessant historie, så den tror jeg at jeg vil tage op i en af de kommende Søndags-Supporter.
Jeg prøvede også med yoga, som jeg ellers altid havde syntes var fesent og højpandet, men jeg lærte -blandt andet af at læse Rewire Your Brain- at for at give hjernen de bedste betingelser for forandring, at så var jeg nødt til at få rørt mig lidt, og da jeg jo var i krise var jeg gået helt i stå på det område. Men jeg forstod vigtigheden og besluttede mig så for at prøve noget andet som var blidere end det jeg plejede, fordi jeg havde det så hæsligt at jeg ikke fik nok søvn og ikke fik nok at spise, at jeg ikke kunne træne det jeg plejede, og det blev altså yoga jeg prøvede med. Og det var genialt. Alle mine fordomme blev gjort til skamme. Det er på ingen måde fesent og det er helende som bare pokker!
Jeg begyndte -helt tilfældigt- at lytte til inspiration når jeg kørte i bil. Jeg plejede altid at høre P3 og var ret glad for at lytte til det, men en aften havde jeg søgt på YouTube efter ”TED talks about heartbreak” og fandt en masse klip jeg gerne ville høre, både TED talks men også alle mulige andre YouTube klip.
Jeg kunne ikke vente med at høre dem, så jeg ville hellere lytte til dem, end til radio.
Og det har siden hængt fast, og resulteret i at jeg har købt masser af fede selvhjælpslydbøger som har hjulpet mig med min transformation, og det er endt med at jeg stort set aldrig hører radio mere, men lytter til transformerende lydbøger i stedet for og jeg har sågar også afskaffet mit tv. Og herlighedsværdien af det, vil ingen ende tage. Siger det bare!

Tilsammen, har alle de her ting været noget af det bedste jeg længe har gjort for mig selv.
Længere er den ikke.

Hypnoterapien løftede mit humør -og dermed også min energi- i modsætning til psykologbesøg som jeg ellers har brugt utallige gange i mit liv, men uden de store revolutionerende resultater.
Jeg følte mig glad og lettet når jeg gik derfra. Jeg fik gå-på-mod og livsgnist tilbage.
Det fik jeg ikke af psykologbesøg. Jeg følte mig som regel bare mere tung, trist og forvirret.

Bøgerne gav mig viden og indsigter som jeg kunne afprøve i min hverdag, nogle af dem var nærmest de rene åbenbaringer.

Yogaen gav mig styrke.
De mange ”powerposes” man laver i yoga, de påvirker vores sind. Mere end man lige tror. Yogaen kombinerer krop, sind og vejrtrækning, og det er lige det man har brug for, når man er i krise.
90 minutter hvor man giver sit sind ro, fordi man koncentrerer sig om at holde balancen og tage dybe vejrtrækninger, det beroliger nervesystemet mere end noget andet jeg kan komme i tanker om.
Jeg tager klasser tidligt om morgenen, og jeg kan altså kun anbefale at starte din dag på denne her måde, ikke bare når du står midt i en krise, men også når du har det godt. Det er nemlig også forebyggende, fordi det netop ikke kun styrker din krop, sådan rent muskulært, men også styrker dit sind og beroliger dit nervesystem.

 Lyden fik mig omprogrammeret.
Jeg kan ikke sige nok gange hvor meget det her med lyd har gjort for mig og stadig gør.
Jeg kan lytte de ting jeg har brug for at høre om, igen og igen og igen, og jeg kan gøre det mens jeg laver andre ting.
Jeg hjernevasker altså mig selv, i ordets bogstavelige forstand. Og i øvrigt mest POSITIVE forstand.
Lige nu, står jeg i en situation hvor jeg har mødt en, og det vil I, kære læsere, formentlig nok komme til at høre mere om, jeg har jo for vane at dele mine udfordringer og i særdeleshed også hvordan jeg får dem løst.
Og parforhold, det er en KÆMPE udfordring for mig.
Jeg har ikke været i et parforhold i de tre år der er gået siden min eks forlod mig, men nu er jeg på vej ind i et, og det er ikke let.
Så selvom jeg har udviklet mig rigtigt meget i de tre år der er gået siden min totale nedtur i 2015, så er der stadig gamle mønstre der hænger fast, og det er desværre mønstre der gør at jeg skubber folk væk…

Jeg mente selv, indtil for MINDRE end en uge siden at det var fordi der var “noget galt” med den nye kæreste og at han “bare ikke passer til mig”, men jeg har få bare få dage siden altså fundet ud af at det SLET IKKE er det, det handler om!

Fordelen er, at jeg er blevet bevidst om hvad det handler om nu.
Det har jeg ikke været før. Så måske kan jeg redde den på målstregen. Måske ikke.
Det håber jeg.
I vil helt sikkert hører nærmere om det i Søndags-Supporten og her på bloggen.
Nogle af de ting jeg har opdaget er ekstremt skamfulde, og derfor er det afsindigt hårdt og vanskeligt at lave om på, for jeg kan ikke holde ud at jeg har det som jeg har det og at jeg tænker som jeg tænker og gør om jeg gør…
Nå, men det jeg egentlig ville sige med den smøre er, at jeg står overfor en kæmpe udfordring lige nu, og jeg har allerede jokket rimeligt grundigt i spinaten, så det jeg har gjort er at jeg har været inde og søge på mit ”problem” på YouTube og fundet en hulens masse klip som jeg skal lytte igennem.
Fordi LYD ER ”THE SHIT” når jeg skal lære noget nyt!
Og nej, jeg har IKKE LYST til at lytte til de lydklip, for jeg har ikke LYST til at indse at jeg har sådan et nederen problem. Men det er jeg nødt til at indse, for ellers kan jeg ikke ændre på det.
(Stay tuned for mere i fremtiden!!)

Okay, tilbage til det med energien; så hvordan gør vi, rent praktisk, hvis vi gerne vil skifte vores energi?
Som jeg nævnte tidligere, og som jeg lige har givet dig et eksempel på fra mig selv, så er tvisten den, at vi tit ikke har lyst.
Vi er jo f.eks. ikke i humør til sjov banjomusik, når vi ligger i fosterstilling og græder vores øjne ud, vel?!
Det samme gælder det med lydklippene; man kan føle en gevaldig modstand på at opsøge viden om sit problem, fordi man mest af alt har lyst til slet ikke at vedkende sig problemet, fordi det simpelthen gør for ondt eller er forbundet med en frygtelig skam.

Men det behøver ikke nødvendigvis være skamfuldt eller smertefuldt for at vi ”flygter fra det”, det kan også bare være fordi det er svært, og til sidst orker vi det ikke, og så er det nemmest at lyve for sig selv og sige at jeg har det okay med at have det her problem, sådan er jeg bare og så må man take it eller leave it.
Så vi forlanger altså at andre bare må tage det eller lade være og ”acceptere os som vi er”, samtidig med at vi aldrig selv -helt oprigtigt- har accepteret det…

Har jeg ikke ret?

Et eksempel kunne være:
Jeg har et problem med sukkerafhængighed, og det går mig virkeligt meget på. Jeg er rigtigt træt af at jeg har så svært ved at lægge det på hylden og ærgrer mig hver gang over hvor ”svag” jeg er når jeg giver efter for mine cravings. Mig der ellers er så stærk og så god til at skabe forandring, jeg kan åbenbart ikke finde ud af lige netop dette problem, og det piner mig.
Så det kan jeg gå og banke mig selv i hovedet med.
Og det gør jeg også, selvom jeg godt ved at det på ingen måde hjælper mig videre, tværtimod!
Så jeg ved altså at det jeg gør er ”forkert”, det er jeg helt bevidst om, og jeg gør det alligevel!
WTF!?
Det her kender du sikkert godt, om ikke i forbindelse med sukkercravings, så måske med et eller andet, andet i dit liv; vredesudbrud, jalousi, tilbagevenden til negative relationer, overvægt, spiseforstyrrelser, kontrol, kontroltab, people-pleasing, selvdestruktive mønstre der ødelægger parforhold og hvad ved jeg.
Når vi er bevidste om vores problemer, så kan vi ændre dem, men vi kan også havne et sted hvor bevidstheden om problemet gør at vi nærmest får det endnu værre med dem, og særligt de af dem der er  smertefulde eller skamfulde.

De tanker og følelser der kører rundt inde i mig, i forbindelse med mit nye parforhold, dem skammer jeg mig over, og derfor giver det mig allermest lyst til at benægte dem og lade som om de ikke er der, og i stedet bebrejde den nye kæreste for alt muligt skørt.
Og det har jeg så gjort…
Not a good idea…
Jeg kan i hvert fald godt allerede nu godt afsløre at det ikke var en særlig god taktik, men det vidste jeg jo godt, for jeg har brugt den i alle mine foregående forhold, og de er som bekendt gået i stykker samtlige af dem.

Det der sker, når vi skammer os over os selv, det er at vi stikker fingrene i ørene og råber ”lalalala!” og lader som om at vi ikke kan høre at livet siger ”hey, der er noget du skal lære her”.
Og så er det at vi ikke opsøger viden om problemet…
For vi kan ikke holde det ud…
Og det er i øvrigt i hvert fald ikke dét problem vi har…
Benægt! Benægt! Benægt!

Jeg gider ikke lede efter lydklip om sukkercravings for det er bare pisse belastende og jeg ved i øvrigt godt hvad de vil sige, og jeg har hørt det hele alligevel og det virker ikke på mig!
Basta.
Og ja, hvis dét er min approach, så bliver det også mit resultat.
Altså at det ikke virker…
Så jeg er nødt til at skifte min energi.
Jeg er nødt til at ændre mit mindset omkring det.
Så nu ER jeg faktisk begyndt at opsøge viden omkring sukkercravings.
Og selvom jeg synes det er skide irriterende, så lytter jeg til det alligevel.

Og det er dér vi skal hen!
Vi skal have LYST til at hjernevaske os selv, på den gode måde.
Så et step til hvordan vi rent praktisk skifter energien, er altså ved at hoppe ud af komfortzonen og erstatte tv serier, nyheder og Anders And blade, med noget vi rent faktisk vil have gavn af at lytte til eller læse.
Også selvom vi ikke rigtigt gider.
Men sådan er det med nye ting.
Vi gider dem som regel ikke rigtigt.
Men vi må benytte os af lidt frivilligt tvang mod os selv.
Vi må tvinge os selv til at være åbne og tvinge os selv til at opsøge viden og lytte til det, også selvom vi hellere vil svælge i en spændende morddokumentar på Netflix.

Et andet step er kropssproget.

Vi taler til os selv med vores kropssprog.

Når vi ligger i fosterstilling på sengen, så er det svært at ”snappe” ud af den tilstand, det ved jeg, men man kan gøre det i små trin. Det kommer jeg til lige om lidt.
Jeg havde en gang en træner der sagde til mig: ”No postures of defeat!”
Det vil sige, jeg måtte ikke skære ansigter eller stille mig i en positur hvor jeg signalerede at jeg var totalt smadret og ikke kunne mere.
Fordi det sendte et signal til mig selv, og forhindrede mig i at presse mig selv.
For man kan mere end man tror.
Jeg skulle altså rejse mig op og ikke stå foroverbøjet og hive efter vejret med en grimasse der lignede at jeg havde fået et los i mavesækken.
Rejs dig op!
Armene ud til siden!
No postures of defeat!
For det eneste det gør, er som sagt at forhindre mig selv.

Det er her yoga er skide godt!
Det er masser af POSTURES OF CONQUER! (Sejrs-positurer)
Og de sender et signal til dit sind.
Dine positurer taler med dit sind og påvirker din indre kemi. Og det er VIDENSKAB det her, IKKE hokus-pokus!

Jeg ved godt at det kan være lidt meget at forlange at man skal smile, hvis man har det ad helvedes til.
Man har ganske enkelt ikke lyst!
Det har jeg heller ikke selv.
Men så kan man gøre andre små ting, så som at rette kroppen op. Især ryggen.
Skyd brystet lidt frem, løft panden, og tag armene lidt ud til siden og kombinér det eventuelt med et dybt suk.
Jeg har tidligere givet mine lydabonnenter en bestemt ”sukke-øvelse” at arbejde med, og det er altså en super effektiv ting.

Husk, du ”taler” ikke kun til andre med dit kropssprog, du taler også til dig selv.
Du påvirker dig selv og din energi.

Der er ingen der forlanger du skal smile når du er i dyb krise, men prøv lidt af de ovenstående kropssprogsændringer i stedet for og mærk hvad der sker med dig, jeg lover dig, at snart vil mundvigene kunne følge med op.

Den korte opsamling på denne lille serie om hvorfor vi igen og igen går ind i negative relationer skal derfor lyde:

Forlæng tiden på din self-destruct timer ved at bryde med dårlige vaner, lære af dine udfordringer og løfte din energi!
Det handler ikke om at leve i en evig lykkerus med dit perfekte udseende, din uudtømmelige bankkonto, dine perfekte børn, i dit perfekte hus, med din alt for lækre mand -selvom det ellers virker sådan på Instagram- det handler om at du er i stand til stødt stigende at forlænge den tid hvor du er i harmoni og føler dig glad, fredfyldt, lykkelig og tilfreds, uden nogen som helst grund!

Så kan man mene at det der med energi bare er woo-woo og ikke virker en skid, og det er også helt okay, men se om ikke du kan starte med bare at have den tilgang der hedder:
”Tjah… men hvad nu hvis det gør…?”
Personligt har jeg kun erfaring med at der vitterligt er noget om snakken…
Du kan læse flere eksempler fra mit eget liv i dette blogindlæg: CLIFFHANGEREN

 

God søndag
/Hannah ❤

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…