Skip to main content
Personlig Udvikling

Dine omgivelser fucker dig -også- op!!!

By April 1, 2018 No Comments

Blogindlæg fra 1. APRIL 2018

Hej,
Så blev det sørme søndag igen. Og god påske derude!

Ja, du læste rigtigt i overskriften: Dine omgivelser ”fucker” dig -også- op!

Det her er en helt essentiel ting at skulle forstå hvis man vil skabe radikale ændringer i sit liv.
Det er noget jeg selv slås lidt -eller faktisk en del- med for tiden.

Jeg ved, at det er fakta, at vores tanker har en SERIØS indflydelse på vores indre miljø og dermed vores generelle velvære og lykkefølelse.
Og dit indre miljø -altså hvordan du går og har det indeni- det påvirker hvordan andre reagerer på dig og det påvirker hvordan du oplever dem og verden omkring dig.
Hvis man ikke er i stand til at stoppe de vanebunde negative tanker, så kan det være rigtigt svært at skabe positive forandringer i livet.
Og desværre er de vanemæssige tanker ofte ikke noget vi selv lægger mærke til, ofte er vi slet ikke klar over at vi har dem og så er det jo først rigtigt svært at ændre dem. Man ved jo ikke hvad man ikke ved… Agtigt…
Og måske opfatter vi heller ikke selv vores negative tanker som negative overhovedet, fordi de bare er blevet en naturlig del af os.

Vi kan f.eks. vænne os til at tænke ”Åh, jeg gider ikke…”, hver gang vi møder ind på arbejde, uden at tænke over hvor negativt og nedslående for sjælen det egentlig er…

Kan du se hvad jeg mener?

Vi kan også vænne os til at tænke ”hvor er det bare typisk at….”-blah, blah, et eller andet negativt om mænd, om DSB, om fjernsynsprogrammerne, om maden på en restaurant, om vejret, om tiden, om vennerne, om kæresten, om børnene, om skattetrykket, om servicen, om trafikken, om forholdene, om ekspedienten i supermarkedet, osv.
Og vi tænker ikke over det.
Vi gør det bare.
Brokker os.
Uden egentlig at ANE hvor meget det påvirker vores indre miljø, og i sidste ende, hvor meget det ødelægger os.

Vores tanker kan altså enten ”forurene” vores indre miljø og gøre os afhængige af ting der er i modstrid med vores mål og drømme, også uden at vi er klar over det, eller, de kan hele os og styrke og fremskynde vores mål og ønsker .
Så meget ved vi.

Men hvad med vores ydre miljø?
Vores omgivelser?
Rammerne vi har?
Hvordan påvirker dét os?
Og er der noget her som vi skal være opmærksomme på her, hvis vi gerne vil ændre på vores liv og slippe af med afhængigheder og dårlige vaner?

Ja, der er i helt klart noget du skal være opmærksom på…
…Fordi dit miljø er nemlig med til at forme dig!

Det vil sige at dine omgivelser, de rammer du har -eller giver dig selv- de bidrager i høj grad til den succes du får med de ting du gerne vil, eller til det modsatte.

Dit miljø kan nemlig -helt uden at du lægger mærke til det- give dig et utal af vanebundne afhængigheder, som spænder ben for alle mulige drømme du måtte gå og have som f.eks. et bedre kærlighedsliv, at starte som selvstændig, at skrive en bog, at blive mere lykkelig, at bruge mindre tid på sociale medier, at spise sundere, at droppe sukker, smøger, alkohol, flødeskumskager eller hvad pokker det nu måtte være.

Jeg slås selv -rigtigt- meget med sukkercravings.
Det er ganske, ganske forfærdeligt, og virkelig en svær proces for mig. Men det vender jeg tilbage til lige om lidt.

Lad mig komme med et klassisk eksempel på mindset (dine tanker og dit indre miljø) og miljø (dine rammer og dine ydre omgivelser) og hvilken rolle de hver især spiller for om du får succes med at nå dine mål eller ej:

Hvis du gerne vil opleve at have overflod af penge f.eks., så nytter det ikke:

1: at have et fattigdoms mindset
2: at færdes i, eller skabe et ”fattigt miljø”

Det første handler altså om dine tanker, og det andet handler om dine omgivelser og rammerne du sætter.
Et eksempel på et fattigdomsmindset kunne være at sige/tænke ”det har jeg ikke råd til” fremfor at sige/tænke ”det må jeg finde ud af hvordan jeg får råd til!”!

Har man et fattigdomsmindset, så vil man typisk også være forfalden til at færdes i, eller selv skabe et miljø som er ”fattigt”.
Det kunne f.eks. være ved at ”gå amok” på Wish shopping (eller nogle af alle de andre ekstrem low budget online shops) og købe crap kjoler til 19,- kroner der holder én vask, og plasticdimser man i princippet ikke har synderligt meget brug for, bare fordi lortet er billigt!
I stedet for at købe én enkelt, lækker ting der koster en del mere, men som også giver dig en federe følelse at have på og som har en tilsvarende bedre kvalitet.

Misforstå mig ikke, jeg siger ikke at man altid får kvalitet bare fordi man køber dyrt, for det hænger ikke nødvendigvis altid sådan sammen, men du ved hvad jeg mener.

Det, der er hele humlen her, det er de rammer vi skaber for os selv, og det miljø vi bevæger os rundt i, fordi de rammer og dét miljø, det påvirker os. Det har en kæmpestor indflydelse på vores tanker, følelser og perspektiver!

Om vi vil være ved det eller ej!

Prøv og tænk på hvordan du følte sidste gang du iførte dig noget dyrt mærketøj der bare smøg sig helt rigtigt omkring din krop, eller sidst du prøvede et par sindssygt flotte sko af en lidt dyrere kvalitet end det du plejer at købe, hvad gjorde det ved dig?
Og lad være med at lyve for dig selv, bare fordi du er opdraget til at tænke at ”det er kun materialistiske mennesker der går op i den slags, og materialistiske mennesker er overfladiske, dårlige mennesker, fy føj!”
Jeg ved mange har den opdragelse, og det siger jeg kun fordi jeg SELV har den og SELV er af den skole der synes at det at være materialistisk er fy-føj og at dem skal vi ringeagte, så jeg VED hvor nemt det er at lyve for sig selv her og hvor fristende det er at benægte, at det, at iføre mig noget lækkert rent faktisk påvirker mig!
Men det gør det.

Nuvel, så hvad gjorde det ved dig?
Uden at lyve!
Det påvirkede dig!
Ikke sandt?
Du rankede måske lige ryggen lidt ekstra, følte dig lidt mere lækker end vanligt, lidt mere hot, lidt mere tjekket, lidt mere cool, lidt mere fin, og måske følte du at du havde mere klasse, og mere værdighed måske oven i købet?!
Og måske følte du dig også ligefrem lidt mere ”velhavende”…
Jamen selvfølgelig!
Vores ydre miljø påvirker os, fordi vi helt per automatik lægger visse værdier i visse ting, så kan man så mene om det hvad man vil.

Men lige tiltrækker lige, så hvis du føler dig lækker, så tiltrækker du andre der føler sig lækre.
Hvis du føler dig rig, så tiltrækker du andre der føler sig rige.
Det er svært at få den følelse i en crap-kjole til 19,- kroner der går op i sømmene bare man kigger på den!
Tro mig, jeg er selv hoppet på den.
Jeg lægger alt andet end lige mere værdi i en kjole jeg har givet 700,- kroner for, end en jeg har givet 19,- kroner for, og derfor føles det også federe at gå i den til 700,-
Det har så lige taget mig 44 år at finde ud af det. Eller rettere, at INDRØMME det.
Jeg har nemlig altid haft det der fattigdomsmindset, fordi jeg er vokset op i en familie hvor midlerne var små. Meget små.
Og derfor har jeg ligefrem fundet STOLTHED i at sige at jeg i hvert fald ikke behøvede mærketøj. Og det behøver jeg for så vidt heller ikke, men det jeg kan se nu, det er, at jeg behøver KVALITET. Dét løfter mig og påvirker mig på den måde jeg gerne vil påvirkes, og det giver mig bedre mulighed for at påvirke andre, sådan som jeg gerne vil påvirke dem.
Jeg kan heller ikke (længere) se at det skulle være mere overfladisk at købe ét styk lækker, dyr kjole, end det er at købe 10 billige. For det er jo det der sker, man køber flere, fordi de er billige. Det gjorde jeg i hvert fald.

Det får mig til at tænke på en anden fattigdomsmindset-logik, som jeg da også lige er nødt til at punktere: Du sparer ikke penge når du går på tilbudsjagt og går bananas i udsalgsmånederne, du bruger penge.
Og som regel ender du med at bruge lige så mange penge -ofte flere- som hvis du ikke havde købt på tilbud, fordi du køber mere, ”det er jo billigt!”…
Og hvis du altid jagter tilbud, så er det svært at opbygge et ”jeg-har-rigeligt” og ”jeg-har-råd-til-kvalitet” mindset, for når du shopper amok i tilbuds-, udsalgs- og discountvarer, så er det et bagvedliggende mindset et ”jeg har ikke nok” og ”det skal bare være billigt” mindset. Med andre ord, et fattigdomsmindset.

Sådan her styrere vores mindsets os altså på rigtigt mange områder, ikke bare med penge, også med karriere, og i kærligheden.
Hvis du drømmer om en spændende karriere så starter vejen dertil med dit mindset, for når du har det med, så kan du skabe det miljø du har brug for, for at kunne udvikle dig professionelt.

Og ligeledes, hvis du ønsker dig et godt og et sundt parforhold, så er du nødt til at kultivere et mindset der understøtter det, så du bliver i stand til at skabe rammerne hvor sådan et kan gro.
Det starter altså hos dig selv. Med dit mindset og med dit miljø.
DU skal være sund. Have sunde interesser. Være god ved dig selv.
Etablere en dejlige base i dit hjem. Et sted hvor du bliver glad i låget af at være.

Hvis du ikke er god ved dig selv, tiltrækker du ikke en der vil være god ved dig.
Hvis du ikke er glad for din base, kan du ikke skabe en fælles base med en anden som gør dig glad.
Hvis du ikke er sund, tiltrækker du ikke andre der er sunde.
Hvis du ikke har sunde interesser tiltrækker du ikke mennesker med sunde interesser og så fremdeles.

Hvis vi ikke passer, plejer og pusler om vores base derhjemme og vi lever i et syndigt rod med gardinerne trukket for, så vil det påvirke os.
Så vil rodet, mørket og alt plastiklortet fra diverse discountwebshops, som du ikke har plads til, være dit miljø og det der sætter rammerne for dig.
Og hvordan tror du det går?
Fremfor hvis nu du sørgede for at dit hjem var lyst, ryddet og fri for ubrugelige dimser købt på nettet og alt for meget billigt kluns du alligevel ikke går med proppet ind i skabe og skuffer, og i stedet for gjort hyggeligt på din måde.

Hvis du vil tabe dig, så er du ligeledes nødt til at skabe det miljø du har brug for, for at kunne tabe dig.
Hvis du længe har villet tabe dig, men ikke er lykkes med det, så handler det med garanti om at du ikke har sat rammerne hvori det kan lade sig gøre. (Og det har du formentlig ikke gjort fordi du ikke er fast nok besluttet på det og dermed ikke nok comittet)
Det er vigtigt hvilke mennesker du omgiver dig med, det er vigtigt hvad du har i dit køleskab og i dine køkkenskabe, det er vigtigt hvor du køber ind henne, det er vigtigt hvilken kvalitet maden du køber har, det er vigtigt hvor du ellers kommer henne. ALT hvad du omgiver dig med, er vigtigt. Det er dine rammer!
Og de kan trække dig ned eller op.
De kan begrænse dig eller give dig muligheder.
De kan hæmme dig eller hjælpe dig.

Det er du NØDT til at erkende. Det er umuligt at tabe sig hvis dit mindset ikke er med og hvis dine rammer ikke understøtter målet, ligeså vel som det er umuligt at lykkes i kærligheden hvis dit mindset (din selvkærlighed) ikke er med og dit miljø ikke er ”sat op til” at tiltrække den helt rigtige partner.

Hvis du vil starte op som selvstændig eller du drømmer om at skrive en bog, så hjælper det dig ikke at du bruger flere timer på sociale medier dagligt, du skal ud og deltage i iværksætter- eller skrivekurser, du skal møde mennesker der har de samme drømme, melde dig ind i grupper hvor medlemmerne har de samme visioner. Det får du ikke gjort hvis du bruger tiden på at blive klog på andres fantastiske Instagram-liv.

AFHÆNGIGHED – DIN STØRSTE FORHINDRING FOR FORANDRING

For at kunne skabe ændringer i dit liv, så må du først og fremmest lære hvordan du navigerer udenfor din komfortzone så du undgår modstand, henholdenhed og udsættelse som er nogle af de største barrierer når man skal starte på noget nyt, hvad enten det er business, sundhed eller kærlighed.
Det er her vi har den største hurdle, for komfortzonen er bare en af de -mange -ting vi er ”afhængige” af, og som spænder ben for vores udvikling.

Vi er næsten alle sammen afhængige af et eller andet, enten i vores miljø eller i os selv, det være sig:

Sociale medier
Komfortzoner
Dårlige vaner
Gode undskyldninger (Ja, og du ved det godt!)
Og faste overbevisninger (Ja, dem er vii dén grad også afhængige af!)

Jeg er selv afhængig af samtlige af dem!
Jeg ville gerne bruge -MEGET- mindre tid på at sidde på sociale medier og svælge i andres succes, og i stedet bruge tiden på at nå mine egne drømme og mål, og det er nemmere sagt end gjort, for det er blevet en vane, og som bekendt er det jo ikke sådan lige at slippe af med.
Jeg er også blevet afhængig af alle de dårlige undskyldninger jeg bruger for at forsvare hvorfor jeg gør det, og mange af mine faste overbevisninger om mig selv og mine egne evner, som jeg også er ”afhængig” af (fordi jeg er vant til at have dem), er i direkte modstrid med de ting jeg gerne vil opnå her i livet.
Og så er det at det bliver svært, for så har jeg ikke sat rammerne, og så bliver jeg ved med at løbe panden mod en mur…

Mit allerstørste problem lige nu, og som er noget jeg virkelig har det svært med, det er mit sukkerforbrug.
Jeg er afhængig af sukker.
Og det er top nederen, for jeg kan slet ikke kontrollere det længere.
Jeg er heldigvis ikke blevet overvægtig af det (endnu), nok fordi jeg bevæger mig rigtigt meget, men (!!) det gør jo ikke alt det sukker jeg indtager sundere!
Sukker i for store mængder (og der skal ikke ret meget til før mængden er for stor) er ikke godt for systemet, uanset hvordan vi vender og drejer det.
Det kan dræbe alt fra koncentration til sexlyst, det smadrer vores hud og vores tænder og det øger stress symptomer, sætter fart på aldringsprocessen og fucker med vores immunforsvar!
Udover det, så kan det naturligvis gøre os overvægtige, søvnløse og kronisk syge…

Lur mig om ikke også vores -generelt store- sukkerforbrug har noget at sige når vi snakker kræft, videnskaben har jo i hvert fald længe bevist at sukkeret forårsager en masse andre livsstilssygdomme.

Hvad er der overhovedet at kunne lide?!

Det skulle da lige være at det smager forbandet godt.
Og desværre smager det så godt, at alt det ovestående ikke er motivation nok til at jeg kan lade det ligge…

Som jeg -og de fleste andre i min situation-har måttet erfare, så har sukkeret nemlig også yderligere en forbandelse; at det er absurd vanedannende!
Og de symptomer man får når man så prøver at vænne sig af med sukkerindtaget, er fuldstændigt de samme, som hvis du skal på alkohol-, ryge-, eller narkoafvænning!!
Det er de samme centre i hjernen der rammes så du får altså også de samme abstinenssymptomer!
Og det er dem vi som oftest -før eller siden- må give efter for.

Faktisk er det det samme der sker når vi bliver forladt af en kæreste!
Yep!
Samme centre i hjernen der aktiveres når man tvinges ud i kærlighedens pendant til ”en kold tyrker” og de samme abstinenssypmtomer, der for nogle, bliver så uudholdelige at de kaster sig i grams til højre og venstre i forsøget på at få det bedre.

Hvad så med viljestyrke, kan man ikke bare bruge den?
Viljestyrken er en stakket frist i det her spil, hvad enten det er sukker, smøger, rødvin, crack, kærlighed, business, overbevisninger, komfortzoner eller dårlige vaner man prøver at ændre eller give slip på.
Den holder kun så og så længe, det er i hvert fald min egen konklusion, at viljestyrke bare ikke er nok.

“Many people think that what the addict needs is willpower, but nothing could be further from the truth.” — Arnold M. Washton, Ph.D.

Og nogen vil mene, at hvis det overhovedet er nødvendigt at bruge din viljestyrke, så har du ikke besluttet dig fast nok!

“Willpower is for people who are still uncertain about what they want to do.” — Helia

Hvis du vil ændre på noget, så skal du kultivere dit mindset og skabe rammerne i dit miljø

FØRSTE STEP MOD ÆNDRING/AFVÆNNING/VANESTOP

Jeg ved fra nogle af alle de andre vaner jeg selv har brudt og afhængigheder jeg selv har overkommet gennem tiden, at det kræver at man er meget fast besluttet og at man er helt fuldstændig klar på hvad det helt præcist er man vil opnå, og at man virkelig, virkelig skal ville det.
Sådan har det været både da jeg stoppede med at ryge for over ti år siden, og da jeg blev vegetar for nyligt.

Hvis du ikke ved 100 % hvad det er du vil og HVORFOR du vil det, så vil der opstå en masse små indre konflikter og det vil blive svært for dig at lykkes med ændringen.
Dit HVORFOR skal være stærkt og vigtigt -nok- for dig.

ANDET STEP MOD ÆNDRING/AFVÆNNING/VANESTOP

Er investering!
Du er nødt til at forpligte dig, for at kunne skabe et miljø der kan facilitere dit mål.
For det første ved at ”offentliggøre” dit mål og for det andet ved at omgås mennesker der kan hjælpe dig hen imod målet og undgå dem der kan holde dig fra målet og sidst men ikke mindst sætte de rigtige rammer op som understøtter dit mål.

Det er det jeg knokler lidt med lige nu i forhold til mine sukkercravings.
Jeg giver konstant efter for dem, og selvom jeg virkelig prøver at lade være, så styrer jeg lige direkte ud i slikskabet når abstinenserne får bugt med mig og min fornuft.

Og dér har vi den!
Synderen!
Slikskabet er ikke den rigtige ramme at sætte for mig selv, når jeg har det som jeg har det.
Ligesom alkoholikere skal holde sig fra andre mennesker der drikker alkohol, eller fra steder der serverer alkohol, så kan jeg heller ikke have et slikskab i mit hjem hvis jeg vil i mål.

Okay, så her er en lille OPSUMMERING med udgangspunkt i sukkercravings, men du kan overføre den til hvad som helst som du måtte have udfordringer med lige i øjeblikket:
Sådan bruger du din -begrænsede- viljestyrke:

Brug den evt. til at bide tænderne sammen når du står i supermarkedet og UNDLADE at købe mere slik ind til slikskabet.
Bortset fra det, så drop den. Den får dig med største sandsynlighed ikke i mål alligevel.

Sådan skaber du rammerne:

Undgå mennesker der lokker dig i uføre med slik (Hvis der er nogen du ikke kan eller vil undgå, så fortæl dem at de er nødt til at bakke dig op)
Sæt dig for din beslutning ved at begynde at forberede dig på den og ”gøre klar” til den (ved at indrette et miljø til at understøtte den, så som at fjerne slik og sukkerholdige sager fra dine omgivelser, hjemme såvel som på jobbet)
Offentliggør din beslutning (dit mål)
Beslut dig!
Præcisér hvad det er -helt eksakt- du vil og hvorfor (Det skal være vigtigt NOK for dig)

Blev ved med løbende at:

Prime dig selv med nyttig information om emnet (find guld på YouTube, i podcasts, TED talks osv)
Sige dit mål højt til andre
Arbejde på dit mindset

God søndag

/Hanne ❤

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…