Skip to main content
Travel

Jeg gik i stykker så jeg kunne møde dig…

By February 26, 2017 No Comments

Blogindlæg fra 26. februar 2017

Jeg skulle gå i stykker, så jeg kunne komme til at møde dig.
Det var meningen at jeg skulle helt ud på kanten af livet, så jeg kunne blive klar til dig.
Mit hjerte skulle knuses, fordi du ventede på mig.
Min verden skulle falde sammen, før jeg kunne få dig.
Jeg skulle forlades, fordi der var noget bedre til mig derude. Dig.
Jeg måtte igennem ufattelig smerte, fordi det i virkeligheden var dig jeg skulle forelske mig i.
Jeg gik igennem så mange nederlag, fordi jeg endnu ikke havde mødt den rette. Dig.
Jeg følte så meget uretfærdighed, men nu kan jeg se at det var fordi jeg skulle opdage dig.

Hvor har jeg savnet dig.
Manglet dig.
Ventet på dig.

Dig…

Som er MIG ❤

Ja, dig kære læser…

Einstein sagde engang, at al læring først starter når man har fået “aflært” alt det man har lært…

En af de ting mange af os har “lært” er desværre at hade os selv.
For alt muligt.
Så er vi ikke smukke nok.
Så er vi ikke dygtige nok.
Så er vi ikke sjove nok.
Så er vi ikke unge nok.
Så er vi ikke kloge nok.
Så er vi ikke hurtige nok.
Så er vi ikke stærke nok.
Så er vi ikke slanke nok.
Så er vi ikke lige så heldige, forgyldte, skønne, populære, velstående, kreative, smarte, lækre, Colgate-smilende, storbarmede, rund-numsede, stramhudede og fantastiske som “hende der”.

Og vi hader det.
Vi hader “hende der”.
Men mest af alt, hader vi os selv…

Jeg bliver fandme ked af det når jeg tænker på hvor stor en del af mit liv jeg har brugt på at hade mig selv.
Og hvor dumt det var af mig at tro på alt det jeg havde lært om mig selv…

Vi skammer os over alt muligt.
Ærgrer os over alt muligt.
Irriteres over alt muligt.
Bliver sure over alt muligt.
Føler os skyldige over alt muligt.
Føler os mindreværd over alt muligt.
Føler os forbigåede af alle mulige.
Er kede af alt muligt.
Er skuffede over os selv.
Vil en masse men kommer ingen vegne…

Fordi vi har travlt med at hade os selv…

Jeg gør mig stadig selv skyldig i det nu og da… For selvom man arbejder med sig selv så meget som jeg gør, så betyder det bestemt ikke at jeg ikke ryger i fælden en gang imellem.

Tag et grundigt kig på dig selv. På dine tanker. På de historier du fortæller om dig selv som jeg skrev om i sidste blogindlæg.
Det kan være præcis det, der ødelægger dig…
Dine egne ord og tanker.

Det var først da jeg blev knust til ukendelighed, at jeg fandt ud af at der faktisk var noget “galt med mig”.
Der var det galt, at jeg ikke kendte mig.
Jeg var på ingen måde i kontakt med mig.
Jeg var for længst flygtet fra mig.
Jeg prøvede at være en bestemt mig, men som slet ikke var mig.
Fordi jeg hadede og foagtede alt hvad der var mig.

Uden at være særligt bevidst om det.

Det var det der gjorde at jeg prøvede så hårdt at få andre til at kunne lide mig. Det “mig” jeg ikke engang selv kunne lide”…
Og det var det der gjorde mig ked af det.
Det var det der gjorde mig svær at være sammen med.
Det var det der gjorde at jeg havde svært ved at blive elsket.
Det var det der gjorde at jeg smadrede alle mine forhold.

Jeg havde ikke et solidt fundament.
For jeg havde ingen jeg kunne stole 100% på…

Der er nemlig kun ét menneske vi kan stole 100% på…
Og det er os selv…

Så prøv engang lige at tænk på hvor fortabte vi er, når vi ikke engang kan regne med os selv og vores egen kærlighed til og anerkendelse af os selv…

Har du ondt i selvværdet?

Så gør dig selv den tjeneste, at begynd -som det allerførste step- at arbejde med at bygge det op.

Men her får du lige 3 hurtige tip til en god begyndelse på selvværds-ombygning:

Begynd med din tro. Tro på at det kan lade sig gøre for dig at bygge dit selvværd op og blive stærk, selvsikker og fuld af tilldi til og tro på dig selv. Din tro på om det kan lade sig gøre eller ej er altafgørende. Hvis du ikek tror på det, så har du jo allerede taget beslutningen, og så er der ikke noget at arbejde med.
Næste trin er at begynde at kortlægge dine tanker og historier om dig selv – Altså blive bevidst opmærksom på hvad du går og tænker og siger om dig selv. Dine tanker og historier om dig selv vil typsik køre på autopilot, så derfor kan de være svære at få øje på, da vi tænker tankerne og fortæller historierne, uden at vi egentlig lægger mærke til det. Så øv dig lidt i det her. Det er faktisk ganske sjovt når man først kommer i gang. Og slet ikke så svært som det måske lyder.
Begynd så at finde positive alternativer til dine tanker og historier og tænk og sig dem. Det kunne være istedet for tanken/historien “jeg er grim” at du i stedet overskrev den med alternativet “jeg er stærk”. Det er et helt konkret eksempel på hvad jeg selv har gjort. Min historie om mig selv er at jeg er grim, for det fik jeg ad vide af de andre i klassen da jeg var barn, og siden har jeg ikke kunne slippe det. Da jeg startede med at arbejde med mit selvværd virkede det helt forkert, akavet og falskt at sige “jeg er smuk”. Det kunne jeg ikke. I stedet for føltes det mere rigtigt at give min krop anerkendelse for hvor bomstærk den er og hvor godt den har beskyttet mig igennem livet, særligt i min barndom hvor jeg blev slået til plukfisk næsten dagligt. Så sig noget der føles ok, og efterhånden vil det føles ok at sige endnu flere ting. I dag kan jeg godt sige til mig selv “jeg er smuk”, uden at det hele vender sig i maven. Nogle dage i hvert fald. Og det er godt! Det er GODT NOK! Husk det.

 

/Hannah ❤

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…