Skip to main content
Kærestesorg

Jeg lå krøllet sammen i fostestilling på badeværelsesgulvet…

By January 28, 2018 No Comments

Kære læser,

Så blev det igen søndag, og jeg ved at jeg havde lovet at det skulle handle om tilgivelse i dag.
Men den kommer lige til at vente, fordi, i dag stødte jeg på et Facebookminde som jeg blev nødt til at dele med Jer i stedet for.
Dette billede poppede op i mine Facebookminder:

Det er min kat Døve-Mis der ligger på det opvarmede badeværelsesgulv og nyder varmen.
Billedet er taget d. 27. januar 2015 i mit og min eks’es fælles hjem..

Og det fik mig bare til at studse over hvor sindssygt det egentlig er at tænke på, at kun knap to måneder senere, skulle det være mig der befandt mig liggende på dét badeværelsesgulv, krøllet sammen i fosterstilling, fuldkommen utrøstelig og handlingslammet.
Jeg græd og græd og græd og kunne slet ikke stoppe, og den følelse af total håbløshed der regerede rundt i min krop, paralyserede mig fuldstændigt, og langsomt bedøvede den bare hele mit system.

Al livsgnist, håb og tillid var væk.
Helt væk.
Det eneste jeg kunne mærke var en fysisk elendighed jeg næsten ikke kan beskrive med ord.
Jeg kunne ikke være i min krop.
For smerte.
Fysisk smerte.
Og jeg kunne ikke være i mit sind.
For tanker der destruerede mit selv og min værdighed.

Den jeg elskede allermest var gået fra mig, og jeg følte at mit liv var slut og at jeg aldrig nogensinde ville rejse mig igen.

Sådan blev det heldigvis ikke…

I dag forstår jeg det slet ikke. Jeg kan ikke begribe at jeg kunne ende der.
Et sted  langt ude…

Og når jeg kigger på billedet af min ”lille” Døve-Mis, og husker stemningen jeg var i da jeg tog billedet, så er det virkelig vanvittigt at tænke på at jeg meget kort tid efter ville befinde mig på Psykiatrisk Skadestue, og ligge der -i verdens mest triste rum- og bare være en skygge af mig selv.
Jeg var så glad d. 27. januar 2015…
Jeg ventede vores fælles barn.
Vi havde lige købt hus.
Alt var så godt og fint…
Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig at jeg kun 2 måneder senere ville ligge samme sted, bukket under for hvad livet bød mig af tragedier.

Det er virkelig prisværdigt at man ikke får den slags “oplysninger” på forhånd…
Det tænker jeg tit når jeg ser minder.
Tænk hvis jeg havde vidst hvad der ville ske…?
Hvordan ville jeg  have haft det?
Hvordan ville billedet  have set ud?
Hvordan ville jeg have forberedt mig på min deroute?
Ville jeg overhovedet have kunnet forberede mig på sådan en tur?

Vi kan nok alle sammen være enige om, at det er skide godt at man ikke kan ”se ind i fremtiden”, men når jeg ser på sådanne minder, så kan jeg alligevel ikke lade være med at tænke: ”Hvis jeg dog bare havde vidst hvad der ville ske ganske snart….”

Når man har været igennem sådan en rutsjetur, så er det ligesom om at livet bliver delt op.
Mit er nærmest blevet delt op i “livet før jeg mødte min eks”, og “livet efter” vores forhold.
Det er blevet sådan en slags målestok.
Har du det også sådan med nogle af de større begivenheder -gode såvel som dårlige- i dit liv læser?

Selve “det stykke liv” sammen med ham, det er nærmest forsvundet…
Det er som om jeg ikke rigtigt har placeret de år nogle steder på målestokken.
Det forhold til ham blev så kæmpe stor en milepæl i mit liv, eller rettere, det at forholdet gik i stykker blev en kæmpe milepæl.
Og derfor er det den del der er placeret på livslinjen.
Giver det mening?
Der er ”før” og ”efter” min eks.
Mærkeligt at tænke på…
Kender du det?

Og alligevel er det jo ikke mærkeligt, for det var jo det -altså bruddet- der startede min vej ind på opdagelse i mig selv.
Det var jo ikke de gode par år vi havde. Og det var ikke ham som sådan der var “grunden” til min tur ned i helvede.
Han var “bare” katalysatoren.

Og det er jeg jo faktisk ham dybt taknemmelig for i dag.
Jeg kan sagtens tilgive ham alt det lort han har budt mig, fordi jeg ser på nuet i stedet for at se tilbage og fordi jeg ser fremad, fremfor tilbage.
Tænk lige over de ord jeg lige sagde her,
For det er nemlig det der gør tilgivelse svær.
At vi lever i fortiden og bliver ved med at se os tilbage.
Men det emne skal jeg nok vende tilbage til i en Søndags-Support. Promise.

Jeg kunne da godt have været foruden den kolossale nedtur i 2015, men jeg er sgu bange for at den var nødvendig…
Jeg havde nok ikke været så åben og modtagelig for forandring, hvis ikke jeg havde fået så stort et gok i nøden.

Nogle gange skal vi bare helt derud på kanten for at vi kan se lyset.
Og det værste er, at vi ikke engang kan se lyset når vi står på kanten…
Det viser sig først bagefter.
Lykken kommer i de grimmeste indpakninger nogle gange.
Det skal man huske når man står midt i en livskrise.

dagens lydversion deler jeg en personlig besked til en god ven som er i fuld gang med at udslette sig selv.
Lidt ligesom jeg var.
Men han forstår det ikke.
Han kan ikke selv se det…
I min besked til ham forsøger jeg at lægge kortene på bordet for ham, for det jeg kan se, det er at det er blevet hans identitet at være ”ham den ødelagte”…
Den identitet er blevet en ”dårlig vane” som han fodrer hver evig eneste dag og langsomt ødelægger sig selv med.
Og dén bane tror jeg at rigtigt mange kender!
Desværre.
Jeg har selv været der.

Med indlægget i dag, der vil jeg blot sige: Det ER muligt at rejse sig.
Selv fra den allerdybeste affgrund, og selvom man måtte føle at man sidder fast, så er der lys forude, hvis man er åben og klar til forandring.

God søndag
/Hanne ❤

I mit onlineforløb Sådan Heler Du Dit Hjerte, der får du forslag og ”How to’s” til forandring for fuld musik. Uanset om du måtte have kærestesorg eller anden form for livskrise, så er der guld at hente. Nemlig alt det guld jeg selv fandt på min vej op fra afgrunden. Det har jeg nemlig puttet ind i dette kursus.
Glæder mig til at starte forløbet på torsdag!
Yeah! ❤

Vil du med? Så kan du hoppe på for 1/3 af prisen her: Sådan Heler Du Dit Hjerte – Førstegangspris

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…