Skip to main content
Travel

Jeg sidder fast…

…Sådan startede en en mail jeg fik for nyligt.

Denne søndag vil jeg dele mine tanker omkring denne læsers fastlåsthed, for jeg ved at der er rigtigt mange af jer der læser med her på Søndags-Support som har “ondt i kærligheden” og også føler at I sidder fast.
Og det ved jeg fordi I læsere har været FÆNOMENALT søde til at give mig den feedback jeg efterlyste sidste søndag, og svare på spørgeskemaet, så 1000 TAK for det. ❤

Jeg vil kort lige ridse problematikken op, og så komme med mine tanker.

Problemet drejer sig om følelsen af at “sidde fast” i et forhold hvor man ikke føler sig elsket og værdsat.
Hvor man higer efter kys og kram men ikke får det, og det gør at man ikke føler sig elsket af sin partner, men samtisig kan man heller ikke give slip på vedkommende.

Hun efterspurgte også et “projekt” såsom træning eller noget andet som hun kunne kaste sig ud i, for at skifte fokus.

Okay, først og fremmest så vil jeg sige at det på ingen måde er værdigt at være i et forhold hvor man ikke føler sig elsket eller værdsat, og sådan et forhold bør man ikke være i.
Elsker man sig selv nok, vil man i respekt for og kærlighed til sig selv, opgive sådan et forhold ret hurtigt, og komme videre.
Men det gør det fleste ikke…
Man tør ikke give slip. Man kan ikke give slip. Man håber. Man tror og man ønsker… Og man bliver hængene… Fordi man “elsker ham jo”…

Men er det så fordi man ikke elsker sig selv, at man holder ved i et uværdigt forhold?
Tjah… I bund og grund, så er det.
Det er i hvert fald meget lidt selvkærligt hvis man forbliver i et forhold hvor man ikke føler sig elsket, og man lyver for sig selv hvis man tror/håber at partneren vil ændre sig.

Som det næste så vil jeg dog også påpege at problemet med fastlåstheden og følelsen af ikke at blive elsket, også kan ligge hos en selv…

Det behøver altså ikke nødvendigvis være hele sandheden at ens partner der er en kold sk**, det kan i høj grad også handle om at man selv frastøder sin partner, fordi man er dybt afhængig.
Hvis man er  usikker på sig selv at man hele tiden higer efter bekræftelse, så bliver man omklamrende og/eller uattraktiv.

Det kan naturligvis være rigtigt svært at identificere om ens egne problemer bunder i det første, altså en partner der ikke er dig værdig og ikke behandler dig med den respekt og kærlighed du fortjener, eller det andet, altså at du selv er med til at frastøde den du elsker, fordi du dybest set ikke elsker dig selv og derfor er afhængig af at en anden gør det, hvilket gør dig uatraktiv i det lange løb.

Jeg har selv være hende den sidste… Men jeg har bestemt også mødt ham den første.

Uanset hvad, så er det helt essentielt at vi har et godt forhold til os selv, så here goes:

1) Du sidder kun fast fordi du hele tiden fortæller dig selv at du sidder fast. (Du har det frie valg til selv at stoppe det og komme videre. Det er ene og alene op til dig)
2) Du er afhængig af hans kærlighed, fordi du ikke kan give dig selv den kærlighed du har behov for. (Selvfølgelig har vi brug for andre mennesker i vores liv, men vi må ikke være afhængige. Relationerne i vores liv skal bruges til gensidighed, ikke til at mætte en afhængighed)
3) Du skal ikke kaste dig ud i nogle “projekter” for at flygte fra dine følelser. (Det er nok nærmest det værste du kan gøre. Svære følelser skal høres og anerkendes før de vil stoppe med at (for)følge os, først når det er gjort kan vi begynde at fokusere på noget nyt)

Du er nødt til at gribe fat om roden:

HVORFOR har du det sådan som du har det?

Og det kan jeg godt lynhurtigt svare dig på; det er fordi du ikke har fået grundlagt et solidt fundament at støtte dig til.
Dit fundament er dit forhold til dig selv.

Hvad tror, tænker, mener og siger du om dig selv?
Hvad giver du til dig selv?
Hvad gør du for sig selv?

Som jeg sagde, så er afhængighed ikke attraktivt. Det ved du selv hvis du tidligere i dit liv er stødt på et menneske der var afhængig af dig.
Det bliver omklamrende og virker frastødende. En mand der tigger om kærlighed får ikke kvindens begejstring for og beundring af ham til at stige, og det er nøjagtigt det samme den anden vej rundt; mænd tænder heller ikke på needy kvinder, i så fald har de formentlig selv et lille issue eller to, men det er vist stof til en anden god gang. 🙂
Parforhold skal være ligeværdige og i balance.

Du kan heller ikke være autentisk når du er afhængig.
Det jeg mener med det er, at du kan ikke være dig selv i et forhold hvor du er afhængig af det den anden giver dig.
Hvad enten det er kærlighed, sex, penge, status, oplevelser eller endda samarbejde om børn eller virksomhed.
I og med at du er afhængig, så er der hele tiden “noget på spil” og derfor vil du forsøge at “indordne dig”, strække dig og bøje dig og du vil alt for nemt komme til at gå på kompromis med dine egne værdier og ønsker, fordi du ikke “har råd til” at miste det din partner giver dig.

Dét er ikke værdigt…

For at kunne være autentisk og 100% dig selv, så er du altså nødt til at være uafhængig!
For at være uafhængig er du nødt til at arbejde med dit indre og med din egen personlige udvikling, for du er nødt til at få fat om roden til dit problem.
Du kan ikke lappe det med tilfældige afledningsmanøvre i form af flygt-fra-mit-problem-projekter eller ved at tvinge dig selv til at tro på noget du grundlæggende ikke tror på eller ved at tvinge dig selv til dagligt at sige “det er ikke i orden” og prøve at tænke positvt.
Det er lappeløsninger, og de holder ikke.

Lille fodnote: Jeg siger godt nok “nødt til”, “nødt til”, “nødt til” mange gange i den samme sætning, men det er ikke ensbetydende med at det er hårdt og besværligt arbejde! Slet ikke. Det er rigtigt godt og givende at gå i gang med indre-arbejde, og det er ikke så svært som man skulle tro. Så længe du ikke har målet for øje hele tiden! 
For hvis dit fokus kun er rettet på målet “Jeg skal være lykkelig!”, “Jeg skal tænke positivt!”, “Jeg skal være rig!”, “Jeg skal have en kæreste!”, så kan man næsten ikke andet end blive skuffet hele tiden. Så nyd selve arbejdet. Nyd at mærke udviklingen, nyd at se fremgangen og mærke forandringen. Lige så stille.
Hastværk er lastværk.

Just sayin’!

Nå, men tilbage til pointen, først skal du altså have styr på din opfattelse af dig.

Kunne du få et bedre forhold til dig selv?
Kunne du bygge mere tillid til og tro på dig selv op?
Kunne det være muligt for dig at nå til et sted hvor den eneste du var afhængig af var dig selv?
Kunne det være muligt for dig at aflære nogle af de begrænsende overbevisninger du har om dig selv, der gør dig så afhængig af et andet menneske til at fuldende dig?

Et andet menneske kan aldrig fuldende dig.
Det kan kun du.

Forhold hvor en eller begge parter har brug for det den anden giver for at kunne føle sig hel eller elsket, er ikke holdbare og bliver skrøbelige afhængighedsforhold hvor ingen er 100% sig selv.

Hvis du ikke kan være i dit eget selskab uden underholdning i form af TV, alkohol, tilfældig sex eller lign. så vakler dit fundament.
Nogle mennesker “samler” også nærmest på venner/veninder og oplevelser fordi de ikke kan holde ud bare at være med sig selv. De skal konstant have selskab og konstant være “igang” og konstant stimuleres af oplevelser. De kan ikke holde ud bare at være…

Behøver jeg at nævne hvor uholdbart det er?
Tro mig, for jeg har selv været sådan…

Du bliver ikke lykkelig af at flygte og du bliver ikke lykkelig af at ytvinge dig selv til at tænke positivt, hvis ikke du først tager hånd om dit indre og de følelser der bor i dig.

Hvis du er i et forhold, kun fordi du ikke føler dig elsket når du er single, eller fordi du ikke mener at du kan klare dine børn alene, eller at du kan klare dig økonomisk alene, eller at du kan klare din virksomhed alene, eller at du vil kunne tage på ferier og få skønne oplevelser alene, så er du i et afhængighedsforhold…

Afhængighed er ikke er attraktivt.
Det er også usundt og ufrugtbart.
Og det er en ond cirkel fordi når du er afhængig bliver du desperat, også selvom du prøver at fortælle en historie om dig selv som siger at du i hvert fald ikke er desperat, for du har ikke taget fat om roden til dit problem, nemlig dig og dit indre, så historien om at du ikke er desperat virker ikke så snart der kradses hul på overfladen. Det betyder at du hele tiden vil opleve enten at frastøde en potentiel kæreste og/eller destruere et potentielt godt forhold eller at du konstant vil rende ind i “den forkerte” fordi du ikke er autentisk og tro mod dig selv og dine ønsker og behov, ELLER du vil fortsættemed at cykle rundt i et parforhold der i bund og grund gør dig ulykkelig.I stedet håber du på at din partner vil ændre sig med tiden, men det sker ikke…

Ændringen skal ske hos dig.

Du skal gøre dig fri og uafhængig ved at f**ing knuselske dig selv, og bygge en personlighed op som er 100 % dig, en personlighed du kan stå ved og som du er stolt af uanset hvor mange “fejl” du tidligere har lært at hun havde.

At få kærlighed, kys, kram, anerkendelse og opmærksomhed fra andre er bonus.
Total lækker bonus, enig, men du må ikke være afhængig af den for at føle dig hel, fuldendt og elsket.

Du sidder ikke mere fast end at du kan gøre dig fri.
Find viljen til at ville dig selv så meget godt, at du gør dig fri at denne afhængighed og begynder at kigge på dit fundament og dine grundlæggende opfattelser af dig selv.

Se de svære følelser i øjnene, flygt ikke fra dem. Og find ud af hvorfor du har dem. Svaret gemmer sig i dit indre. Du skal arbejde med dit indre selv. Passe det og pleje det så du bliver en fri uafhængig fugl der er klar til fri og uafhængig kærlighed!

❤

/Hanne

FOREDRAG

Der nu næsten udsolgt til foredraget Krop & Lykke på torsdag, men hvis du er hurtig kan du måske lige nå at få en. Klik her: Krop & Lykke – Foredrag og workshop

Der er stadig billetter til foredraget Kærlighed & Lykke. Der vil jeg fortælle meget mere om hvordan vi kan lære at gøre os uafhængige. Er du interesseret i en billet, så klik her: Kærlighed & Lykke – Foredrag og workshop

NYT! NYT! NYT!

Jeg er snart klar med et online-kursus om at hele sit hjerte. Meget apropos dagens emne.
Det er første gang at kurset skal køre, og derfor kan de første 25 få det til 1/2 pris. Det koster 1295,- men de første 25 kan altså få det til 647,50 DKK

Det kan man fordi man så må tage med hvis der lige er et par “børnesygdomme”, man ved jo aldrig når det er første gang et kursus går i luften, om der lige skulle være noget der skal rettes til.
Det forventer jeg nu ikke 😉
På kurset vil du trin for trin blive ført igennem hvordan du kan hele dit hjerte, hvad enten det er akut hjertesorg, eller du bare ikke rigtigt kan komme videre selvom bruddet er længere tid siden.
Det er hovedsageligt et video-kursus, men der vil også være læsestof og konkrete øvelser du kan bruge i din hverdag.

Jeg kan endnu ikke helt sige hvornår det går i luften, men det varer nok ikke så længe. (Alt er jo relativt, hehe, men jeg forventer at det er indenfor en månedstid eller to, max!)

Der er allerede 14 på venteliste til kurset.
Det kan du også komme.
Klik her hvis det har interesse og du vil på venteliste: Venteliste til online-kursus Sådan Heler Du Dit Hjerte
Det er ikke noget der forpligter, det eneste der sker er at du får besked når kurset går i luften, og så er det først til mølle. Der er 25 pladser til 1/2 pris.

DETTE HAR INSPIRERET MIG I UGENS LØB

Ham her denne unge gut, 13-årige Max Loughan: Inspiration From a Teen Physicist, Inventor and Change-Maker

NYT LOGO

Tuuuuuuuuuuuuuusind millioner tak til alle Ombyggere der stemte inde på Facebooksiden.
Damn det var svært at vælge.
Hvis du vil høre hvorfor jeg endte med at vælge dette logo, så kig ind forbi Hjerte Under Ombygning på Facebook

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…