Travel

Jeg tilgiver mig selv…

By December 18, 2016 No Comments

Blogindlæg fra Søndags-Support 18. december 2016

…For at have taget fejl…

Det meste af mit liv har jeg -uden egentlig at være klar over det- gået og troet at jeg ikke var nok.

Nok på allemulige måder.
Jeg var ikke en god nok fotograf. Alle konkurrenterne var bedre end mig. Teknisk dygtigere. Mere kreative. Bedre sælgere.
Jeg var ikke en god nok ven. Der var ikke nogen der kaldte mig deres bedste ven. Det var ikke mig folk kom og søgte trøst eller gode råd hos. Jeg var aldrig den første der blev inviteret til ting.
Jeg var ikke smuk nok til at finde en kæreste som jeg selv synes var både sød og lækker. Dem jeg synes var tiltrækkende ville slet ikke have sådan en som mig. Og hvis de ville, ville de skynde sig væk når de opdagede at jeg slet ikke var så pæn i virkeligheden.
Jeg var ikke en god nok søster/datter/kusine. Min egen familie brød sig ikke om mig. De undgik mig. De forstod mig ikke. De lukkede mig ude.

Jeg kunne blive ved…
Listen var endeløs.
Og det værste er, at listen kun var sand fordi jeg gjorde den sand.
Fordi jeg havde det dårligt med mig selv, var mit selvværd lavt.
Fordi mit selvværd var lavt troede jeg ikke på at jeg var god nok.
Og fordi jeg troede jeg ikke var god nok, så var jeg ikke god nok…

Men jeg har fundet ud af at jeg er god nok.
Jeg har opdaget at hvis jeg ser mig selv som god nok, så kan jeg have, få og være næsten alt hvad jeg drømmer om.

TRO er en af de største drivkræfter vi har.
Ikke tro i en religiøs forstand, men tro i en *spirituel forstand.
Henry Ford sagde engang, “Hvad enten du tror du kan, eller du tror du ikke kan, så har du ret”.
Det er ret stærkt.
Tænk over det engang…

Det vi tror på, danner vores overbevisninger og vores forventninger, og vores overbevisninger og forventninger styrer vores tanker, handlinger og reaktioner som så igen styrer hvordan vi føler og oplever….
Det nogen synes er fantastisk kan andre synes er skrækkeligt. Så det er altså ikke “det” der er fantastisk eller skrækkeligt, det er måden jeg ser på det på, der gør det fantastisk eller skrækkeligt.
Så når alt kommer til alt… Så handler det om hvordan vi ser på ting.
Simple as that.

Hvis jeg ser på det som hårdt at løbe en tur eller kedeligt at spise grøntsager, så er det hårdt at løbe og kedeligt at spise grøntsager.

Det sidste 1 1/2 års tid har jeg arbejdet -intenst- på at skabe nogle nye overbevisninger for og om mig selv. Det har gjort at jeg er begyndt at tro mere på mit eget værd, både som fotograf, som ven, som kvinde, som søster, som kommende kæreste til en og som menneske.
Det er en process der tager tid. Det sker ikke “overnight”.
Det er en process der stadig er i gang og som vil fortsætte resten af mit liv.
Det er også en process der er skide spændende og det er derfor jeg deler den med jer, for jeg håber at mange af jer vil finde inspiration til at starte jeres egen forvandling.

Start med at tilgive dig selv. ❤
Tilgiv dig selv for at have taget fejl.
Tilgiv dig selv for at have været for hård ved dig selv.
Tilgiv dig selv for at troet på noget der var  dumt.
Tilgiv dig selv, fordi du simpelthen ikke vidste bedre.
Tilgiv dig selv, fordi du bare gjorde det du havde lært…

Når man ikke har det godt med sig selv, så kan man være en rigtig røvbanan på nogle områder, det giver næsten sig selv.
Som jeg også skrev i en tidligere Søndags-Support:
Sårede mennesker, sårer mennesker.
Så måske har der været en grund til at man ikke var den første der blev inviteret eller at familien ikke forstod en…
Tag ansvar for den del.
Du er ikke et offer medmindre du selv gør dig til det.
Du er meget mere end det.
Rejs dig op!
Vær stolt!
Vær dig!

Tro mig, når du får det bedre med dig selv, vil andre kunne lide dig bedre. Du behøver ikke kæmpe for det. Du behøver ikke please. Du behøver ikke sige “ja” til alt. Det kommer helt af sig selv.
Dem der er røvhuller (for det er der jo rent faktisk nogen der er) forsvinder ud af dit liv, og dem der er fantastiske, tiltrækkes af dig.

Hallelujah!
Der er ikke et øje tørt.

Du er den bedste!

/Hanne ❤

*Spirituel betyder “indre” og materiel betyder “ydre”. Så spiritualitet behøver ikke være woo-woo. Vi har alle et spirituelt liv, altså et indre liv, uanset om vi vil det eller ej. Og hvis man har modet til at kigge derind, så kan man flytte bjerge!

Vil du have inspiration til at slippe din fortid?

Jeg har lavet en lille lydguide der måske kunne være noget for dig.
Klik på billedet nedenfor og læs mere om lydguiden:

Gør som mere end 5.000 andre

Modtag mails med viden, værktøjer og tilbud om kurser og forløb der alle er skræddersyet specielt til dig med barndoms PTSD. Du vil få indblik og teknikker der gør dig bedre til bevidst at sætte retningen for dit liv fremfor at fortiden bliver ved med at gøre det!
Du får en dejlig meditation med som tak for at blive en del af mit univers.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Privatlivspolitik

.

Leave a Reply

Seneste indlæg

Hvad er barndoms PTSD? Barndoms PTSD / Kompleks PTSD
July 13, 2022

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg
June 30, 2022

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling
July 8, 2018

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…