Skip to main content
Travel

Jeg tilgiver mig selv…

By December 18, 2016 No Comments

Blogindlæg fra Søndags-Support 18. december 2016

…For at have taget fejl…

Det meste af mit liv har jeg -uden egentlig at være klar over det- gået og troet at jeg ikke var nok.

Nok på allemulige måder.
Jeg var ikke en god nok fotograf. Alle konkurrenterne var bedre end mig. Teknisk dygtigere. Mere kreative. Bedre sælgere.
Jeg var ikke en god nok ven. Der var ikke nogen der kaldte mig deres bedste ven. Det var ikke mig folk kom og søgte trøst eller gode råd hos. Jeg var aldrig den første der blev inviteret til ting.
Jeg var ikke smuk nok til at finde en kæreste som jeg selv synes var både sød og lækker. Dem jeg synes var tiltrækkende ville slet ikke have sådan en som mig. Og hvis de ville, ville de skynde sig væk når de opdagede at jeg slet ikke var så pæn i virkeligheden.
Jeg var ikke en god nok søster/datter/kusine. Min egen familie brød sig ikke om mig. De undgik mig. De forstod mig ikke. De lukkede mig ude.

Jeg kunne blive ved…
Listen var endeløs.
Og det værste er, at listen kun var sand fordi jeg gjorde den sand.
Fordi jeg havde det dårligt med mig selv, var mit selvværd lavt.
Fordi mit selvværd var lavt troede jeg ikke på at jeg var god nok.
Og fordi jeg troede jeg ikke var god nok, så var jeg ikke god nok…

Men jeg har fundet ud af at jeg er god nok.
Jeg har opdaget at hvis jeg ser mig selv som god nok, så kan jeg have, få og være næsten alt hvad jeg drømmer om.

TRO er en af de største drivkræfter vi har.
Ikke tro i en religiøs forstand, men tro i en *spirituel forstand.
Henry Ford sagde engang, “Hvad enten du tror du kan, eller du tror du ikke kan, så har du ret”.
Det er ret stærkt.
Tænk over det engang…

Det vi tror på, danner vores overbevisninger og vores forventninger, og vores overbevisninger og forventninger styrer vores tanker, handlinger og reaktioner som så igen styrer hvordan vi føler og oplever….
Det nogen synes er fantastisk kan andre synes er skrækkeligt. Så det er altså ikke “det” der er fantastisk eller skrækkeligt, det er måden jeg ser på det på, der gør det fantastisk eller skrækkeligt.
Så når alt kommer til alt… Så handler det om hvordan vi ser på ting.
Simple as that.

Hvis jeg ser på det som hårdt at løbe en tur eller kedeligt at spise grøntsager, så er det hårdt at løbe og kedeligt at spise grøntsager.

Det sidste 1 1/2 års tid har jeg arbejdet -intenst- på at skabe nogle nye overbevisninger for og om mig selv. Det har gjort at jeg er begyndt at tro mere på mit eget værd, både som fotograf, som ven, som kvinde, som søster, som kommende kæreste til en og som menneske.
Det er en process der tager tid. Det sker ikke “overnight”.
Det er en process der stadig er i gang og som vil fortsætte resten af mit liv.
Det er også en process der er skide spændende og det er derfor jeg deler den med jer, for jeg håber at mange af jer vil finde inspiration til at starte jeres egen forvandling.

Start med at tilgive dig selv. ❤
Tilgiv dig selv for at have taget fejl.
Tilgiv dig selv for at have været for hård ved dig selv.
Tilgiv dig selv for at troet på noget der var  dumt.
Tilgiv dig selv, fordi du simpelthen ikke vidste bedre.
Tilgiv dig selv, fordi du bare gjorde det du havde lært…

Når man ikke har det godt med sig selv, så kan man være en rigtig røvbanan på nogle områder, det giver næsten sig selv.
Som jeg også skrev i en tidligere Søndags-Support:
Sårede mennesker, sårer mennesker.
Så måske har der været en grund til at man ikke var den første der blev inviteret eller at familien ikke forstod en…
Tag ansvar for den del.
Du er ikke et offer medmindre du selv gør dig til det.
Du er meget mere end det.
Rejs dig op!
Vær stolt!
Vær dig!

Tro mig, når du får det bedre med dig selv, vil andre kunne lide dig bedre. Du behøver ikke kæmpe for det. Du behøver ikke please. Du behøver ikke sige “ja” til alt. Det kommer helt af sig selv.
Dem der er røvhuller (for det er der jo rent faktisk nogen der er) forsvinder ud af dit liv, og dem der er fantastiske, tiltrækkes af dig.

Hallelujah!
Der er ikke et øje tørt.

Du er den bedste!

/Hanne ❤

*Spirituel betyder “indre” og materiel betyder “ydre”. Så spiritualitet behøver ikke være woo-woo. Vi har alle et spirituelt liv, altså et indre liv, uanset om vi vil det eller ej. Og hvis man har modet til at kigge derind, så kan man flytte bjerge!

Vil du have inspiration til at slippe din fortid?

Jeg har lavet en lille lydguide der måske kunne være noget for dig.
Klik på billedet nedenfor og læs mere om lydguiden:

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…