Skip to main content
Travel

Lige nu, lige her

By February 5, 2017 No Comments

Lao Tzu har sagt:

Hvis du er deprimeret
Så lever du i fortiden

Hvis du er angst
Så lever du i fremtiden

Hvis du er fredfyldt
Så lever du i nuet…

Der er simpelthen så mange sandheder i de ord og jeg tror at langt de fleste af os kan se meningen med dem når vi kigger nærmere efter.

Jeg ved i hvert fald fra egen erfaring, at det med at se mig selv som et offer for alt det jeg har været igennem, var som  at leve livet i fortiden.
Det var en stille accept af at “sådan er jeg”.

Men…

Jeg får ikke tæv mere.
Jeg bliver ikke mobbet mere.
Ergo skal jeg ikke længere være hende der får tæv og bliver mobbet.
Det er passé.
Det var dengang.
Det er ikke nu.
Nu er nu.

At leve i fortiden på den måde gjorde mig ked af det. Og selvom jeg ikke ligfrem gik og græd hele tiden eller hang med mulen konstant, så var jeg i bund og grund et menneske der bare var ked af det.
Helt ind i knoglerne.
Uden at jeg rigtigt vidste hvad jeg skulle gøre ved det…
Og uden at jeg egentlig vidste hvad det var der gjorde mig så ked af det…

Men nu ved jeg at jeg levede livet for meget igennem min fortid.
I dag ved jeg, at det der skulle til var at give slip, tilgive og komme videre.
Og nu ved jeg -efter 43 år- præcis hvordan man gør, og det deler jeg med dig.

Jeg ved også at når jeg tager sorgerne på forskud, er det at udsætte mig selv for unødvendig pine og plage.
Hvorfor bekymre sig om noget der ikke er sket endnu?
Noget der måske aldrig sker?

Det er en dårlig vane at gå og forvente skader, ulykker og dårlige tider blot fordi man har prøvet det før:
For hvem siger at det sker denne gang?

!!Bare fordi der er sket noget dårligt før, behøver det ikke ske igen!!

Jeg har haft perioder hvor min forretning gik så dårligt at jeg allerede midt på måneden bekymrede mig om hvordan jeg dog skulle betale huslejen om 14 dage.
Men jeg udsatte mig selv for unødvendig stress.
Fordi, lige nu og her var huslejen jo betalt.
Så jeg burde bare nyde lige nu og her.
Lige nu og her var alting godt.

Ingen kan vide hvordan det ser ud om 14 dage.

Jeg kunne måske nå at få 2 lækre jobs der fint ville dække huslejen den 1.
Det kunne også være at jeg fik 0…
Men så måtte jeg jo tage den til den tid.

Det giver ingen mening at tage den lige nu og her hvor alt er godt, og gøre mig selv bekymret over noget der kan gå galt, men som måske slet ikke vil gå galt.
Også selvom jeg  før har erfaret at det gik galt.
Men før er ikke nu!
Nu er nu.
Og lige nu er alt godt…

At bekymre sig på forhånd skaber tristhed og giver mavepine.

Jeg ved i dag at jeg skal huske at bevare en stærk tro på at alting går som det skal, at alting løser sig.
Og jeg ved også at at når jeg forventer noget godt, så kommer der mere godt.

At have tillid til at alt går godt skaber glæde og giver lykkefølelse.

Læs evt Cliffhangeren – Et blogindlæg om præcis det her.

Tanker er ikke bare stærke, de er BOM stærke, og nu ved jeg at jeg kan bruge dem til min fordel ved at dyrke Pronoia i stedet for Paranoia.

Paranoia er -som de fleste ved-. troen på at alt og alle er ude efter dig og vil have dig ned med nakken. Det er en tro på at livet sker imod dig.

Pronoia er troen på at alt altid sker til din fordel og at alle arbejder med dig. Det er en tro på at livet sker for dig.

Det du lige har læst var en af de gamle Søndags-Support’er, vil du med  på listen og få lignende “peptalks” sendt direkte til din indbakke hver søndag?

Så meld dig til her: Søndags-Support sign-up.

Det er helt gratis. ?
Og du kan altid melde dig fra igen hvis det alligevel ikke er noget for dig.

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…