Skip to main content
Travel

Når vi falder ned i et stort, dybt hul…

By January 15, 2017 No Comments

Blogindlæg fra Søndags-Support 15. JANUAR 2017

Vi er bange for at blive bange.
Vi undlader at kaste os ud i nye eventyr, fordi vi frygter at det vil være usikkert og dermed bringe os frygt i fremtiden.

Tro mig, jeg er selv ret god til at undvige ting pga. frygt, og frygten for fremtidig frygt.
Når der opstår angstprovokerende situationer øver jeg mig i at bruge frygten, fremfor at lade den stoppe mig, og jeg ved alt om hvor svært det kan være.

Men fremfor at fortælle hvor svært det er, vil jeg meget hellere fortælle en historie om engang hvor jeg “sked på det hele” og tog chancen uden at overveje konsekvenserne.
Det er iøvrigt dem der gør os bange.
“Konsekvenserne”.
Så snart vi begynder at analysere på “konsekvenserne” bliver vi bange og lader os stoppe. Det er en skam, og problemet med disse “analyser” er at vi som regel helt glemmer at medtage alle de muligt positive konsekvenser.

Nå, men tilbage til histoien jeg ville fortælle:

Jeg sendte en jobansøgning til et produktionsselskab engang for mange år tilbage, og jeg pyntede virkelig på mine “skills” i ansøgningen.
Jeg skrev f.eks. at jeg havde “masser af erfaring” med at redigere film, fordi jeg bare  gerne ville have foden indenfor i  branchen, koste hvad det ville.
Jeg havde kun lige snuset til tv-produktion og videoredigering, men jeg tænkte for mig selv “Hvor svært kan det lige være?”.
(Det gør vi iøvrigt alt for sjældent i vores voksenliv. Som regel tænker vi i stedetfor “Det er nok for svært, så jeg må hellere lade det ligge” eller “Det er jeg nok ikke god nok til, så jeg må hellere søge/gøre noget andet”)

Skæbnen ville at jeg fik jobbet dengang, og nu skulle mine “mange talenter” og “megen erfaring” jo så tages i brug.
OMG…
Shit, shit, shit…
Problemet var jo, at jeg havde ikke rigtigt så mange erfaringer med tv-produktion som jeg havde givet udtryk for og ikke rigtigt så mange redigerings-talenter som jeg havde luftet i ansøgningen, så jeg var sgu virkelig på den.

Og så alligevel ikke…

Frygten for at blive “opdaget” kunne have lammet mig totalt.
Men “alt er jo relativt” tænkte jeg, så når jeg siger “meget erfaring”, så kan det jo lige så godt være 10 timer såvel som 10 år, det kommer jo an på hvordan man ser på det.

Så jeg forestillede mig at den skulle jeg nok “redde hjem”, og at jeg jo bare måtte knokle lidt ekstra og spørge nogle af de erfarne til råds.
(Læg lige mærke til noget her, jeg tror nemlig at det har været helt afgørende, at jeg havde evnen til at “forestille” mig et godt udfald! Dét skal jeg i fremtiden selv bruge meget mere tid på at blive god til igen)

Jeg kom til at sidde med min egen lille ugentlige produktion af små film til nettet. Jeg skulle både tilrettelægge dem, filme dem og klippe dem, og det der “klipperi”, det var jeg sgu’ ikke specielt ferm til. Men jeg havde jo en deadline hver uge, og heldigvis var arbejdspladsen meget “frihed under ansvar” agtig, så man kunne komme og gå lidt som man ville, bare man overholdt sine deadlines.
For mig kom det til at betyde at jeg også måtte af sted på arbejde i weekenderne og jeg sad derinde, i den store kolde bygning i Vermundsgade, i timer og atter timer i weekenderne, og nogle gange sad jeg og stortudede imens jeg arbejdede, fordi det var så svært og drillede så meget at jeg kunne have revet håret af mig selv. Men jeg blev ved og ved og ved. Knoklede og kæmpede.

Og nu kommer det gode:

Frygten for at blive opdaget -og smidt ud på røv og albuer- var min motivator. Jeg skulle bare lykkes, ingen skulle få nys om at jeg var total “talentløs” og i virkeligheden ikke kunne en klap af de ting jeg havde lovet jeg kunne.
Jeg sled, og sled, knoklede og knoklede og der gik faktisk ikke ret lang tid før jeg kunne lave mine ugentlige indslag med venstre hånd.
Jeg vil tro det tog 5-6 måneder at nå fra at kunne nærmest ingenting, til at kunne lave dem med venstre hånd OG lukkede øjne.
?

Det var alle tudescener og ufrivillige weekendophold i en stor, tom bygning i Vermundsgade værd.

I did it! -Det var lidt den følelse jeg havde.

En dag til en julefrokost, besluttede jeg at jeg ville sige sandheden til min chef Line. Jeg kunne ikke lade være, for jeg synes selv at det var lidt sjovt, og nu var det jo ikke længere “farligt” at afsløre mine små hvide løgne, for nu gik alt jo super godt.
Så jeg fortalte hende at jeg altså ikke havde haft “for 5 kroners erfaring” da jeg startede, og at jeg vist havde pyntet lidt vel meget på min ansøgning dengang.
Line grinte og kiggede på mig, så sagde hun “Det vidste jeg faktisk godt!”
Så hun havde åbenbart hurtigt gennemskuet mig, men hun havde værdsat mit mod og min kampånd, og derfor havde hun ladet mig bevise at jeg godt kunne.
Den havde jeg ikke lige set komme.

Stort af hende, ikke?

Min opfodring denne søndag -også til mig selv- er at bruge frygten som en drivkraft fremfor en stopklods.

Hvad enten det drejer sig om kærlighed, sygdom, penge eller hvad som helst ellers, så se frygten som din benzin til at opnå dine mål.

I kærlighed går vi tit på kompromis fordi vi er bange for at blive alene, og frygter at alenetiden skal gøre os bange og usikre, så i stedet bliver vi i parforhold der ødelægger os og flår vores selvværd i småstykker.

Det samme sker ofte i venskaber.

I helbredsøjemed undlader nogle at gå til lægen fordi de frygter at få en besked der vil gøre dem bange og utrygge, så de frygter altså en fremtidig situation hvor de skal gå og være bange og usikre.
Det siger næsten sig selv at det er det dummeste man kan gøre…
Som en struds der gemmer sit hovede i jorden…
Eller som at ville spare pengene på tandlægen, fordi man har frygt i forbindelse med sin økonomi, kun for at erfare at det var blevet langt billigere hvis man ikke havde sparet tandlægebesøgene væk på det tidspunkt hvor de kunne have været forebyggende.

Vi skal ikke være bange for at være bange.
Alting løser sig som regel.
Gør det ikke?

Frygt er okay, og det er en del af livet.
Når vi ser den i øjnene gør den os stærkere.

/Hanne ❤

Læs mere

Filter

Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Derfor er parforhold og positiv forandring svært

Hvis du har barndoms PTSD, så har du måske erfaret hvor svært det kan være at skabe forandring i dit liv og ændre på de vaner og mønstre du har som i sidste ende spænder ben for alt fra det gode kærlighedsliv til succesoplevelser i din karierre. Ofte bliver man præsenteret for tesen om at man "bare skal ville det…
Hvad er barndoms PTSD?
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Hvad er barndoms PTSD?

Tak fordi du læser med på her på bloggen. Mit navn er Hannah Paludan, og i dette indlæg vil jeg forsøge at gøre dig lidt klogere på hvad barndoms PTSD det er.   Hvis du har læst flere andre indlæg her på bloggen kan du muligvis regne ud at jeg selv har kæmpet med det hele livet. Hvis du kan…
Kærestesorg med barndoms PTSD
Barndoms PTSD / Kompleks PTSDKærestesorg

Kærestesorg med barndoms PTSD

Kærestesorg med barndoms PTSD Hvordan heler man efter et brud uden -flere- ar på sjælen og uden -mere- tung bagage man slæber med ind i nye forhold? Det kan man finde rigtigt mange bud på hvis man bare Googler lidt, men hvis du har barndoms PTSD, så er det ikke altid mange velmenende bud på den helt rigtige løsning på…
Personlig Udvikling

Du er ansvarlig for alt det du gør, men også for alt det du ikke gør

Hvad kræver det egentlig at skabe ændring? Få et par gode tip i dette indlæg. Og husk, du er altid ansvarlig, både for det du gør, og for det du ikke gør. Dit liv, din beslutning. Du er den du er fordi du har øvet dig i at være sådan. Det du gør, bliver du god til. Det er derfor…
Personlig Udvikling

Sådan vokser du, selv når du bliver slået ned af modgang

I dette blogindlæg kan du læse lidt om hvad jeg mener er to af de mest essentielle værktøjer i forhold til at holde liv i troen, håbet og det positive mindset, også i modgang. Det er to værktøjer du virkelig har brug for og som du kan bruge i forhold til mange af livets aspekter. God læselyst!
Personlig Udvikling

Modgang og ensomhed har overtaget mit sind – Og hvordan jeg får vendt det til selvudvikling

Dette blogindlæg er skrevet mens jeg står mit i en rigtig svær tid i mit liv. Modgang og ensomhed præger billedet, og er på vej til at overtage mit sind. Det er tid til at bruige nogle af alle de værktøjer jeg har lært de seneste par år og som jeg gladeligt deler ud af. Nu har jeg brug for…
Kærlighed & parforhold

Når ensomheden rammer

Det kan være fuldstændigt overvældende når vi rammes af følelser og tilstande der ikke er rare at være i, som f.eks. ensomhed. Og ensomhed er nærmest en umulig følelse at undgå hvis man går igennem kærestesorg. hvis du vil undgå at sidde fast i den følelse, eller hvilken som helst anden svær følelse, så læs dette blogindlæg!
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv DEL 2

Kroniske lidelser, smerter og sygdom, det kan faktisk være en strategi man benytter for at få kærlighed, opmærksomhed og ømhed fra andre. Men det er en RET høj pris at betale for kærligheden, hvis den invaliderer dig for livet. Det gode er, at hvis det “bare” er en strategi man har udviklet gennem årene, så er det jo mere en…
Barndoms PTSD / Kompleks PTSD

Det uelskede barns svære voksne kærlighedsliv

Den måde vi er vokset op på kan have fatale konsekvenser for vores kærlighedsliv. Det er dybt tragisk, men det vi skal forstå er, at vi ikke kan lave om på vores opvækst, og vi kan ikke gøre det gjorte ugjort, så derfor er det nyttesløst at hænge fast i alt det der er sket og som ikke kan laves…
Personlig Udvikling

Jeg valgte ubehaget over foragten, og det der skete var magisk…

I dette indlæg deler jeg en meget personlig oplevelse omkring det at bryde med mønstre. Det er ufatteligt vanskeligt at bryde ud af mønstre der nærmest har boret sig fast helt ind i sjælen på os. Men HVIS man vil opnå nye og bedre resultater end man plejer, så er der kun en vej, og det er at gøre noget…
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 3

HVORFOR GÅR VI IND I NEGATIVE RELATIONER IGEN OG IGEN? DEL 3 Blogindlæg fra Søndags-Support 6. maj 2018 Få Supporten sendt direkte til din indbakke hver søndag: Tilmeld Søndags-Support Hej, Søndagen er lige så stille kommet snigende igen, og denne søndag vil jeg tage fat på tredje og sidste del om hvorfor vi bliver ved...
Kærlighed & parforhold

Hvorfor går vi ind i negative relationer igen og igen DEL 2

Ofte er der en rigtig god forklaring på hvorfor vi bliver ved og ved med at opleve de samme ulykkelige udfordringer. En af dem kunne du læse om i forrige bloindlæg, det handler om vaner og om hvor dominerende de er i os. Det andet handler om læring og energi. Ja, altså det du skal lære og den energi du…